Marc Güell, director de tesi de tres projectes de doctorat Industrial, nou ICREA

Marc Güell, destacat investigador participant del Pla de Doctorats Industrials, és reconegut per la seva contribució a l'enginyeria biològica | Com a professor d'investigació ICREA a la Universitat Pompeu Fabra, lidera projectes innovadors en col·laboració amb empreses, especialment en edició de gens i enginyeria del microbioma cutani. | El seu treball, amb més de 18.000 citacions i patents llicenciades, és clau en el camp de la biologia sintètica i la teràpia genètica.
Marc Güell, director de tesis de 3 projectes de doctorat Industrial, nou ICREA

Marc Güell, director de tres projectes de doctorat industrial amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha estat recentment distingit com a professor d’investigació ICREA. Güell, llicenciat en Química, enginyer en Telecomunicacions i doctor en Biomedicina, ha desenvolupat diversos projectes de recerca en col·laboració amb empreses i institucions acadèmiques. Destaquen els següents: un projecte de doctorat industrial iniciat el 2019, realitzat en col·laboració amb l’empresa S-Biomedic i la Universitat Pompeu Fabra, en el qual va defensar la seva tesi amb èxit el 2022. Un altre projecte, també del 2019, en col·laboració amb l’empresa SpliceBio SL i la Universitat Pompeu Fabra, actualment en vigor. Finalment, un projecte de recerca del 2021 amb l’empresa Integra Therapeutics SL i la Universitat Pompeu Fabra, que en l’actualitat es troba en curs.

La recerca de Güell se centra en l’ús de l’enginyeria biològica per desenvolupar noves tecnologies i teràpies. A través de l’ús de l’ADN com a llenguatge, Güell ha liderat projectes que tenen com a objectiu la modificació de bacteris cutanis per a la detecció i tractament de malalties dermatològiques com l’acné o la dermatitis atòpica. Aquests assoliments han rebut una atenció significativa, amb el treball de Güell citat més de 18.000 vegades i conduint a la formació de tres empreses dedicades al desenvolupament de teràpies novadores: eGenesis, s-biomedic i Integra Therapeutics. A més, les seves patents han estat llicenciades a empreses líders del sector, reforçant encara més la rellevància pràctica de la seva recerca.

L’excel·lència acadèmica de Güell ha estat reconeguda a través de diversos premis i reconeixements de prestigi. És membre del Programa de Joves Investigadors de l’Organització Europea de Biologia Molecular (EMBO) i membre de l’Academia Joven de España. A més, ha estat reconegut com a ‘Highly Cited Researcher’ el 2019 i ha rebut reconeixements com el Premi Nacional de Recerca al Jove Talent el 2018, el Premi August Pi i Sunyer el 2021 i el Premi Nacional de Recerca Ángela Ruiz Robles el 2022.

Aquest reconeixement a Güell com a professor d’investigació ICREA reafirma la seva posició com a líder en el camp de l’enginyeria biològica i la seva contribució significativa al progrés de la recerca científica i tecnològica. La seva participació activa en projectes de recerca del Pla de Doctorats Industrials demostra la importància d’aquest programa en el foment de la col·laboració entre el món acadèmic i empresarial per a la innovació i el desenvolupament tecnològic.