Quside, amb un doctorat industrial, capta 10 milions d’euros per accelerar el creixement de la seva tecnologia quàntica

Aquesta tecnologia, que ofereix solucions d'aleatorietat avançada, té el potencial de revolucionar el camp de la ciberseguretat i la tecnologia, permetent una generació de nombres aleatoris més ràpida i segura a gran escala.
Els directors Carlos Abellan, Domenico Tulli, Kevin Chalker i Waldimar Amaya (imatge de Rachel Puras)

Quside, una empresa catalana líder en tecnologia quàntica, ha aconseguit més de 10 milions d’euros en finançament per accelerar el creixement de la seva revolucionària tecnoloigia que ofereix solucions d’aleatorietat avançada per a fabricants de xips i altres empreses tecnològiques i de ciberseguretat. Aquesta nova injecció de capital permetrà a Quside fer que la seva tecnologia sigui més escalable, és a dir, que pugui arribar a un mercat molt més gran a un preu més barat que l’actual. Això podria revolucionar el camp de la ciberseguretat i la tecnologia, permetent una generació de nombres aleatoris més ràpida i segura a gran escala.

La companyia, una spin-off del prestigiós Institut de Ciències Fotòniques de Castelldefels (ICFO), ha aconseguit atraure a importants fons inversors com Trumpf Ventures, BullnetCapital, Demium Capital i TechVision Capital, a més de l’Institut Català de Finances.

El 2019 va iniciar un projecte en el marc del Pla de Doctorats Industrials per tal de fer recerca centrada en l’optimització amb models físics avançats i sistemes complexos que utilitzen generadors de nombres aleatoris quàntics. El doctorand ha estat estudiant la utilitat d’alguns sistemes físics com a fonament de noves plataformes informàtiques, amb especial atenció als sistemes que fan servir assaigs aleatoris amb generadors de nombres aleatoris quàntics.

Llegir la notícia associada: “Quside capta 10 millones para su tecnología cuántica” a lavanguardia.com