Vacunes i COVID-19: Catalitzadors de la recerca en tecnologies de futur

El dimecres 16 de juny ha tingut lloc un Diàleg DI, en format Webinar, amb la directora d'innovació de l'empresa farmacèutica Reig Jofre per posar de manifest com la situació que estem vivint amb la Covid-19 i la fabricació de les vacunes serveix de catalitzador en la recerca en noves tecnologies de futur.

El  Dimecres 16 de Juny ha tingut lloc, en format webinar, un diàleg amb la directora d’innovació de l’empresa farmacèutica Reig Jofre per posar de manifest com la situació que estem vivint amb la Covid-19 i la fabricació de les vacunes serveix de catalitzador en la recerca en noves tecnologies de futur.

L’objectiu dels Diàlegs DI és conèixer la visió de diferents personalitats del teixit productiu del país i del món acadèmic sobre la recerca col·laborativa, el talent, la recerca i el seu impacte en la societat, i el paper que hi juguen els Doctorats Industrials en tot plegat.

La societat és cada cop més complexa, i ho són els problemes i els reptes als quals ens enfrontem, dels quals en tenim un exemple ben seriós amb la pandèmia que ens ha tocat viure. Aquesta complexitat fa que la recerca cada vegada hagi de ser més especialitzada i, per tant, més costosa. La necessitat de posar junts diferents persones investigadores, amb diferents experteses, i que treballen en sectors diferents, fa de la recerca col·laborativa una necessitat i, a la vegada, una opció per a encarar el futur.

“Vacunes i COVID-19: Catalitzadors de la recerca en tecnologies de futur”

El Dr. Albert Sangrà, director del Pla de Doctorats industrials, ha dialogat amb Isabel Amat Riera, directora d’Innovació de l’empresa farmacèutica Reig Jofre. La nova planta de Reig Jofre a Barcelona d’injectables ja està gairebé a punt d’arrencar durant aquest mes de juny amb la fabricació de la vacuna per al Covid-19 de Janssen (grup Johnson & Johnson). Aquest Diàleg DI vol posar de manifest com la situació que estem vivint amb la Covid-19 i la fabricació de les vacunes serveix de catalitzador en la recerca en noves tecnologies de futur.