Search

Irina Cristal, doctoranda industrial amb Forest Bioengineering Solutions, ha rebut una beca AI for Earth de Microsoft

IRINA CRISTAL Doctoranda Industrial

El programa AI for Earth de la companyia nord-americana Microsoft atorga subvencions per a donar suport a projectes que utilitzen intel·ligència artificial per a canviar la forma en què les persones i les organitzacions supervisen, modelen i gestionen els sistemes naturals de la Terra. Més de 700 subvencions han sigut ja concedides a projectes amb impacte en més de 80 països, una d’aquestes beques ha sigut atorgada a Irina Cristal, doctoranda industrial amb l’empresa Forest Bioengineering Solutions (FBS). 

Forest Bioengineering Solutions, una societat anònima dedicada a la formació, la recerca i la transferència a empreses i institucions en els àmbits forestal, mediambiental, d’energies renovables i desenvolupament rural, va ser una de les primeres empreses a oferir un projecte de Doctorat Industrial amb la Universitat de Lleida (UdL). Aquest beca de Microsoft reconeix l’impacte i el potencial d’aquesta empresa nascuda al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), amb seu a Solsona (Lleida). 

Aquesta nova subvenció proporcionarà a la doctoranda industrial Irina Cristal i als membres de l’equip del projecte, eines d’intel·ligència artificial i recursos informàtics de Microsoft Azure per a avançar en la seva recerca sobre el desenvolupament d’eines innovadores de suport a la presa de decisions en la gestió forestal.

Les línies principals del projecte de doctorat es refereixen a la dinàmica forestal i a la modelització de múltiples serveis ecosistèmics sota la incertesa del canvi climàtic, combinant l’aprenentatge automàtic i el modelatge ecològic. També busca poder oferir una gestió més sostenible dels recursos naturals: l’avaluació de les parts interessades i l’avaluació de la usabilitat, mitjançant els algorismes de decisió i els mètodes de visualització eficients en el suport a les decisions d’ordenació forestal. La recerca es duu a terme entre la FBS, el CTFC i la Universitat de Lleida, contribuint així als objectius de R+D+I d’enfortir els vincles entre la indústria, les universitats i els centres de recerca.