Irina Cristal, doctoranda industrial amb Forest Bioengineering Solutions, ha rebut una beca AI for Earth de Microsoft

IRINA CRISTAL Doctoranda Industrial

El programa AI for Earth de la companyia nord-americana Microsoft atorga subvencions per a donar suport a projectes que utilitzen intel·ligència artificial per a canviar la forma en què les persones i les organitzacions supervisen, modelen i gestionen els sistemes naturals de la Terra. Més de 700 subvencions han sigut ja concedides a projectes amb impacte en més de 80 països, una d’aquestes beques ha sigut atorgada a Irina Cristal, doctoranda industrial amb l’empresa Forest Bioengineering Solutions (FBS). 

Forest Bioengineering Solutions, una societat anònima dedicada a la formació, la recerca i la transferència a empreses i institucions en els àmbits forestal, mediambiental, d’energies renovables i desenvolupament rural, va ser una de les primeres empreses a oferir un projecte de Doctorat Industrial amb la Universitat de Lleida (UdL). Aquest beca de Microsoft reconeix l’impacte i el potencial d’aquesta empresa nascuda al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), amb seu a Solsona (Lleida). 

Aquesta nova subvenció proporcionarà a la doctoranda industrial Irina Cristal i als membres de l’equip del projecte, eines d’intel·ligència artificial i recursos informàtics de Microsoft Azure per a avançar en la seva recerca sobre el desenvolupament d’eines innovadores de suport a la presa de decisions en la gestió forestal.

Les línies principals del projecte de doctorat es refereixen a la dinàmica forestal i a la modelització de múltiples serveis ecosistèmics sota la incertesa del canvi climàtic, combinant l’aprenentatge automàtic i el modelatge ecològic. També busca poder oferir una gestió més sostenible dels recursos naturals: l’avaluació de les parts interessades i l’avaluació de la usabilitat, mitjançant els algorismes de decisió i els mètodes de visualització eficients en el suport a les decisions d’ordenació forestal. La recerca es duu a terme entre la FBS, el CTFC i la Universitat de Lleida, contribuint així als objectius de R+D+I d’enfortir els vincles entre la indústria, les universitats i els centres de recerca.