Gate2Brain, amb un doctorat industrial, rep 2,5 milions d’euros del European Innovation Council

La Col·laboració entre l’Institut de Recerca Sant Joan De Déu i L’empresa Gate2Brain permetrà aplicar una tecnologia per travessar la barrera hematoencefàlica del cervell i fer-hi arribar fàrmacs
Mertixell Teixidó i Clàudia Resa, doctoranda industrial del projecte.

Gate2Brain, una spin-off desenvolupada per l’IRB Barcelona, la Universitat de Barcelona (UB) i l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu (SJD), té una tecnologia patentada basada en pèptids (petites proteïnes) que travessen de manera eficient barreres biològiques, com ara la barrera hematoencefàlica que protegeix el cervell. Com si fossin llançadores moleculars, aquests pèptids poden transportar fàrmacs que sense ajuda no poden arribar al cervell per curar-lo. El primer indici que es beneficiarà de la tecnologia és en el camp dels tumors cerebrals pediàtrics.

Tal com explica la doctora Meritxell Teixidó , CEO de Gate2Brain, els 2,5 milions d’euros rebuts a través del programa EIC Accelerator contribuiran a avançar en els estudis preclínics de regulació del seu fàrmac G2B-00. Aquest desenvolupament s’està duent a terme en col·laboració amb l’Hospital Pediàtric Sant Joan de Déu i està dirigit a tumors cerebrals amb barreres intactes. D’aquí a dos o tres anys, aquests resultats obriran les portes a un assaig clínic.

EIC Accelerator és un programa del Consell Europeu d’Innovació (EIC) que recolza les petites i mitjanes empreses (PIME), en particular les empreses de nova creació i les empreses derivades, perquè desenvolupin i ampliïn innovacions revolucionàries.

L’home fa dècades que somia amb viatjar al cervell i, de fet, la ciència-ficció ha dedicat llibres i pel·lícules com ara El viatge fantàstic d’Isaac Asimov. El somni de Gate2Brain és millorar la salut i la qualitat de vida de les persones que pateixen malalties del sistema nerviós central millorant el lliurament de fàrmacs al cervell i tractant-lo ”, explica el doctor Teixidó. També afegeix que ” avui, just abans de Nadal, aquest somni està un pas més a prop gràcies al finançament de l’EIC Accelerator “.

Llegir la notícia original a https://bist.eu