Els doctorats industrials, tema central de l’11a Jornada de Recerca del Programa de Doctorat en Innovació i Intervenció Educatives

La Facultat d’Humanitats i Ciències de l’Educació de Mondragon Unibertsitatea (MU) a Eskoriatza va acollir divendres passat, 29 de setembre, l’11a Jornada de Recerca del Programa de Doctorat en Innovació i Intervenció Educatives. El tema transversal d’enguany van ser els doctorats industrials dins de l’àmbit de l’educació. Van inaugurar la jornada Iñaki Larrea (MU) i Llorenç Comajoan-Colomé (UVic-UCC), coordinadors del programa interuniversitari, Nagore Ipiña, degana de la Facultat d’Humanitats i Ciències de l’Educació (MU), i Marta Otero, directora de l’Escola de Doctorat de la UVic-UCC. La jornada va iniciar-se amb el diàleg titulat El doctorat industrial: una altra forma d´investigació entre Nekane Errasti (Coordinadora dels estudis d’enginyeria a MU) i Marta Otero. Durant el diàleg es va destacar la importància dels doctorats industrials com a oportunitats de transferència de coneixement i motors de transformació social.

A continuació, Jaione Uriarte (doctoranda del programa de doctorat a MU i docent a Arizmendi ikastola) i Zigor Ibarzabal (coordinador d’Euskal Herriko Ikastolak) van pronunciar la conferència Doktoregoa industria aipamenarekin Hezkuntzan, zergatik ez? Euskal Herriko Ikastolen kasua. / Doctorado con mención industrial en educación. ¿Por qué no? El caso de Euskal Herriko Ikastolak. En la seva conferència van presentar les oportunitats de col·laboració entre les escoles i els investigadors de la MU per dissenyar i implementar un sistema d’avaluació a secundària i van destacar les relacions de confiança necessàries per dur a terme un doctorat industrial en educació.

 

Seguir llegint la noticia original