El Departament de Recerca i Universitats destina prop de 6 milions d’euros a la convocatòria de Doctorats Industrials per fer formació investigadora en una empresa

La comunitat de Doctorats Industrials va continuar creixent el 2023 amb la participació per primera vegada de 71 nous investigadors i investigadores com a directors de tesi i 34 nous grups de recerca

Els investigadors i investigadores predoctorals del sistema català de coneixement ja poden optar als ajuts del Pla de Doctorats Industrials que impulsa el Departament de Recerca i Universitats i que, en aquesta convocatòria 2024, destina prop de 6 milions d’euros (5.782.800 euros) i manté l’increment d’un 27% en l’ajut directe que reben els doctorands i doctorandes. El Pla de Doctorats Industrials ofereix als investigadors i investigadores predoctorals la possibilitat de fer la formació investigadora en una empresa o institució, en col·laboració amb una universitat o centre de recerca, on desenvolupen un projecte que acabarà sent l’objecte de la tesi doctoral.

Els objectius d’aquesta convocatòria són, entre altres, incrementar la visibilitat internacional del programa i, per aquesta raó, es manté l’incentiu econòmic per a les entitats beneficiàries que fomentin l’obtenció de la menció internacional de les tesis doctorals. Enguany, també es volen impulsar els projectes de l’àmbit de les ciències socials, arts i humanitats, així com incentivar la realització de projectes per part de departaments i entitats del sector públic. A més, es vol incrementar la participació d’empreses i institucions, a més d’establir vincles amb organitzacions empresarials per fomentar aliances estratègiques, enfortint l’ecosistema d’innovació i recerca industrial català.

El termini general per optar a un ajut de Doctorats Industrials 2024 estarà obert fins al 10 de desembre i la sol·licitud s’ha de fer des de l’Oficina Virtual de Tràmits. Durant l’any, hi ha diferents terminis parcials de sol·licitud, el primer dels quals finalitzarà el 16 d’abril i es resoldrà la primera quinzena de juny. Els següents terminis per presentar sol·licituds estan establerts al juny, l’octubre i el desembre.

 

Llegir la nota de premsa sencera al web del Departament de Recerca i Universitats