Arròs Montsià ha estat una de les protagonistes en la recent Nit del Foodservice Català, celebrada a Barcelona, destacant-se pel seu compromís amb la qualitat i la innovació. L’empresa ha participat en el Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya amb dos projectes de recerca finalitzats. Un dels projectes va abordar la generació de noves varietats d’arròs resistents a fongs per reduir l’ús de fungicides i millorar la competitivitat del sector arrosser, mentre que l’altre es va centrar en la millora de l’arròs Montsianell mitjançant cultiu d’anteres per garantir la seva continuïtat al Delta de l’Ebre.
Arròs Montsià va col·laborar amb la Universitat de Barcelona en aquests projectes, que han tingut un impacte significatiu en la sostenibilitat i la innovació agrícola al Delta de l’Ebre. Aquesta col·laboració no només va impulsar la recerca de noves solucions sinó que també va reforçar la importància del coneixement científic en el desenvolupament de productes agrícoles més eficients i respectuosos amb el medi ambient.
La Nit del FoodService, organitzada pel Clúster FoodService (CFS), va celebrar la seva primera edició el passat dijous 4 de juliol. Aquest esdeveniment, que commemorava el 10è aniversari del clúster, va tenir lloc a l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) a Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona, i va reunir unes 300 persones del sector alimentari, incloent-hi empreses, grups de recerca i innovació, i institucions públiques destacades.
El premi al millor projecte en Recerca i Investigació va ser atorgat a la Cooperativa Arròs Montsià per la seva carmanyola hermètica reutilitzable feta de clofolla d’arròs. Aquest guardó reconeix projectes amb un nivell de maduresa tecnològica avançada (TRL) que han demostrat la seva viabilitat i aplicabilitat pràctica en el sector de l’alimentació, valorant especialment els esforços d’investigació que contribueixen a millorar l’eficiència, la qualitat, la sostenibilitat o l’experiència dels usuaris.
Fundada l’any 1927, la Cambra Arrossera del Montsià és una cooperativa agrícola que reuneix més de 2.500 socis dedicats a conrear, elaborar i comercialitzar arròs sota la denominació d’origen protegida “Arròs del Delta de l’Ebre”. Els arrossos Montsià, cultivats exclusivament al parc natural del Delta de l’Ebre, ofereixen qualitats excel·lents com el color blanc perlat i una capacitat excepcional d’absorció de sabors. La seva missió és oferir arròs de la millor qualitat i preservar la riquesa natural del Delta de l’Ebre.