Agroserveis, amb dos projectes DI, celebra una jornada de divulgació i transferència on presenta un nou projecte de Doctorat Industrial

Agroserveis.cat i la Universitat de Barcelona col·laboren per a la innovació en l'agricultura sostenible del Delta de l'Ebre | El 20 de març es presenta el segon Doctorat Industrial de l'empresa per a la gestió del cargol poma

Agroserveis.cat i la Universitat de Barcelona han unit forces per a impulsar la innovació en l’agricultura sostenible del Delta de l’Ebre. A través d’una fructífera col·laboració en projectes de recerca i desenvolupament (R+D), ambdues institucions treballen conjuntament per a abordar els desafiaments específics que afecten els agricultors de la regió.

Dos exemples d’aquesta col·laboració són els projectes PAE 2022 i PAE 2023, que s’han centrat en l’exploració de solucions innovadores per a la producció ecològica d’arròs. A través d’investigacions exhaustives, anàlisi de dades i experimentació al camp, els projectes han identificat solucions sostenibles i eficaces per a la gestió d’aquest cultiu.

A més dels projectes PAE, Agroserveis.cat i la Universitat de Barcelona han posat en marxa un segon Doctorat Industrial. Sobre el primer projecte de Doctorat Industrial el Pla DI es va fer ressó amb un ampli reportatge sobre el Projecte Organic Delta Rice, liderat per Alfred Palma, doctor industrial i també director tècnic d’aquesta empresa. El projecte que es presentarà durant la jornada del 20 de març, se centra en la investigació i el disseny d’un model de gestió sostenible del cargol poma al Delta de l’Ebre. El doctorat combina l’experiència pràctica i el coneixement tècnic d’Agroserveis.cat amb els recursos acadèmics i l’excel·lència investigadora de la Universitat de Barcelona.

El Doctorat Industrial no sols busca generar solucions pràctiques per al control del cargol poma, sinó que també té com a objectiu formar la propera generació d’experts en agricultura sostenible, conservació del medi ambient i gestió de plagues.

La col·laboració entre Agroserveis.cat i la Universitat de Barcelona reflecteix el compromís continu d’ambdues institucions amb la innovació i el desenvolupament d’estratègies efectives per promoure la sostenibilitat a l’agricultura i protegir els ecosistemes vitals del Delta de l’Ebre.

 

Tota la informació de la Jornada de Divulgació i Transferència dels del pròxim 20 de març la podeu trobar en el següent document PDF.