Search

3 spin-offs de la UAB amb Doctorats Industrials presenten les seves innovacions al 4YFN

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) destaca per la seva participació activa en el Pla de Doctorats Industrials amb 119 projectes de recerca impulsats per 99 empreses i institucions. D'aquestes, 21 corresponen a startups o spin-offs, 3 de les quals presentaran les seves innovacions a la fira 4YFN de Barcelona 2024.

Barcelona, 23 de febrer de 2024 

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) participa activament en el Pla de Doctorats Industrials amb 119 projectes de recerca estratègica, aplicada i col·laborativa. Aquests projectes compten amb el suport de 99 empreses i institucions, incloent 21 startups o spin-offs. D’aquestes 21 spin-offs, 3 participaran a la fira 4YFN, que se celebra a Barcelona del 26 al 29 de febrer, per a presentar les seves innovacions i captar inversors.

Les spin-offs participants al 4YFN són:

  • AllRead: (1 Doctorat Industrial en actiu, iniciat el 2020). Nascuda de la col·laboració entre investigadors de la UAB i el Centre de Visió per Computador, AllRead aporta una solució innovadora a la gestió de ports i terminals. El seu sistema de detecció i lectura intel·ligent de codis i textos mitjançant algorismes de visió artificial agilitza els processos i optimitza la logística.
  • AWEC: (1 Doctorat Industrial en actiu, iniciat el 2021). Impulsada per investigadors del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB, AWEC ofereix un servei integral d’assessorament científic i innovació per a la millora del benestar dels animals.
  • Vetgenomics: (3 Doctorats Industrials finalitzats, 2013, 20152017). Vetgenomics, la primera spin-off de la UAB, s’ha posicionat com a empresa líder en el diagnòstic de patògens i el desenvolupament de tecnologies genòmiques per al sector veterinari. La seva trajectòria i expertise permeten oferir solucions diagnòstiques precises i eines per a la prevenció i el control de malalties en animals.

La participació d’aquestes spin-offs en el Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya i al 4YFN d’enguany és una mostra del compromís de la UAB amb la innovació, la transferència de coneixement i tecnologia al sector empresarial, així com la creació d’empreses emergents.

Més informació: