AllRead MLT, amb un Doctorat Industrial, guanya el Premi Emprenedor XXI en la categoria Deeptech del 4YFN

Notícia Original: www.uab.cat (06/07/2021) · Projecte de Doctorat Industrial de l’empresa AllRead MLT amb la Universidtat Autònoma de Barcelona

AllRead, EBT de la UAB, guanya el Premi Emprenedor XXI en la categoria Deeptech

AllRead Machine Learning Technologies (AllRead MLT), creada per investigadors del Centre de Visió per Computador i que es va començar a gestar al Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB, es va emportar el premi al repte DeeptechXXI en el marc de l’esdeveniment 4YFN (4 Years From Now). Tres dels vuit projectes guanyadors formen part de la xarxa d’empreses dels parcs científics i tecnològics d’Espanya (APTE).

En el marc de l’esdeveniment 4YFN, una plataforma de negoci per a start-ups organitzada pel Mobile World Capital Barcelona, es van lliurar els Premis Emprenedor XXI a les empreses que ofereixen les millors solucions als principals reptes que té la societat actualment. Vuit empreses van ser triades entre les 955 start-ups d’Espanya i Portugal que es van presentar. En el procés de selecció hi van participar més de 100 representants dels principals agents de l’ecosistema emprenedor. En els vuit jurats hi havia representants d’entitats com Esade, AEBAN i IESE, fons de capital de risc, acceleradores, incubadores i corporates.

Les empreses Payflow, Tucuvi, Shotl, AllRead, Brave Corporation, X1Wind, Agerpix i Orquest van ser les guanyadores dels Premis EmprenedorXXI, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’ENISA.

El premi inclou una dotació econòmica de 15.000 euros per a tots els guanyadors, mentoring especialitzat i l’accés a un programa de formació internacional organitzat per Esade, que es desenvoluparà en un format híbrid amb estades a Barcelona i Estònia i connexions virtuals amb Silicon Valley, al qual tindran accés els guanyadors i el finalista de cada repte. Com a finalista també hi ha Energiot, una spin-off de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC), centre ubicat al Campus de la UAB.

AllRead va guanyar el repte DeeptechXXI-Augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica. L’EBT de la UAB és una empresa de l’ecosistema de la logística intel·ligent dedicada a la identificació, traçabilitat i monitoratge d’actius en processos operatius. Les seves solucions, basades en deep learning i visió per computador, són capaces d’optimitzar processos de logística i ports intel·ligents.

AllRead, de la UAB al Mobile World Capital

AllRead es va començar a gestar el 2016 al Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB. L’impuls definitiu el van obtenir amb la participació al programa The Collider del Mobile World Capital Barcelona, en el qual es van posar en contacte tres desenvolupadors del Centre de Visió per Computador que treballaven en un sistema de lectura intel·ligent -Dimosthenis Karatzas, Marçal Rossinyol i Lluís Gómez- amb dos emprenedors amb llarga trajectòria internacional – Miguel Silva-Constenla i Adriaan Landman-.

Tres empreses premiades de la xarxa APTE

Pel que fa a la totalitat de les categories, tres dels vuit projectes guanyadors dels Premis Emprenedor XXI són empreses que formen part de l’entorn de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE). En primer lloc, AllRead, que forma part de la xarxa del Parc de Recerca UAB. X1Wind, que es va emportar el premi al repte PlanetaXXI sobre sostenibilitat ambiental, i que és una empresa ubicada al Parc UPC. També la guanyadora de la categoria JuntsXXI-Iniciatives d’Impacte Social està allotjada en un parc científic, en concret, al Parque Tecnológico de Álava, i és una empresa amb una solució d’anàlisis facial instantània i anònima que evita l’accés de menors als continguts per a adults.