Un projecte DI de la URV i Cromogenia Units reben el premi BASF-ICIQ en Innovació i Emprenedoria a la millor patent

La Universitat i l'empresa van patentar un sistema per desenvolupar un component que permet fer revestiments tèxtils de forma més sostenible.

Els investigadors del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV Marina Galià i Gerard Lligadas i la investigadora de l’empresa Cromogenia Units Maite Guillén han rebut el premi BASF ICIQ en Innovació i Emprenedoria a la millor patent. L’equip va patentar un sistema per desenvolupar un component per fer revestiments tèxtils de forma més sostenible. Aquest compost, derivat de fonts renovables, permet obtenir un fixador més ecològic per utilitzar en els processos d’estampació de productes tèxtils o de pell sintètica. La seva addició al procés de revestiment tèxtil ha permès desenvolupar un fixador d’estampat únic, que compleix totes les normes mediambientals i toxicològiques.

Els sistemes de revestiment tèxtil actuals incorporen compostos procedents del petroli, alguns dels quals poden ser tòxics. L’objectiu d’aquesta recerca va ser substituir un d’aquests compostos potencialment nocius per un altre procedent de fonts renovables. Per fer-ho, l’equip investigador va provar diferents alternatives buscant productes derivats de fonts renovables alternatives al petroli, per obtenir un procés químic més sostenible.L’ús d’aquest fixador allarga la vida de les peces de roba, permet un estampat més viu i perdurable i millora la qualitat del producte.

Llegeix la notícia original en aquest enllaç.