NOTÍCIA ORIGINAL – https://www.aiguesdebarcelona.cat – 21/07/2017
Les primeres promocions del Pla de doctorats industrials d’Aigües de Barcelona, corresponents al Pla pilot del 2012 i a les convocatòries del 2013 i el 2014, van rebre el reconeixement de mans de Santi Vila, conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, qui va en destacar la capacitat d’identificar i traslladar els darrers avenços de la recerca bàsica cap a les empreses.
Diego García, que va presentar la seva tesi el passat 30 de juny i va obtenir la qualificació d’excel·lent cum laude, així com Marc Vera, Adrià Rubiola i Arnau Triadú, seran els primers doctorats industrials d’Aigües de Barcelona. Tots ells han dut a terme estudis relacionats amb l¿àmbit de l’aigua. El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, va refermar, a l’acte de reconeixement a doctorands, directors de tesi i tutors de l’empresa, la voluntat del govern de continuar enfortint ”la col·laboració entre el sistema universitari i de recerca i el teixit industrial del país a fi de potenciar la innovació i la transferència de coneixement”.
Jornada de benvinguda als nous doctorands industrials
La nova promoció de doctorands i doctorandes d’Aigües de Barcelona ja ha començat a rodar. El passat mes de maig, la Direcció d’Innovació i Coneixement va organitzar una jornada de benvinguda per als tres nous estudiants, que treballaran en els seus projectes de tesi durant els propers 3 anys, en col·laboració amb diferents universitats, acompanyats per tutors de l¿empresa i sota el marc del Pla de doctorats industrials de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta jornada, que es va obrir amb una ponència sobre innovació per part de Maria Monzó, es va portar a terme basant-se en el compromís de la Direcció d’Innovació i Coneixement de fer valdre el talent intern i potenciar la transferència de coneixement i l’intercanvi d’experiències a la companyia, així com per donar a conèixer els nous projectes entre les àrees de l’empresa interessades en les diferents matèries.
Els doctorands, que van poder aprendre dels projectes i l’experiència d’altres companys, van gaudir d’una visita guiada pel Centre de Control Operatiu i el Laboratori, juntament amb els seus tutors i directors de tesi, i van rebre la benvinguda del director d’Organització i Recursos Humans d’Aigües de Barcelona, Marc Mascareñas, que va ser l’encarregat de tancar la jornada.
El Pla de doctorats industrials, impulsat per la Generalitat mitjançant la Secretaria d’Universitats i Recerca i gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, ha posat en marxa, des de la seva creació i fins a finals del 2016, més de 345 projectes d’R+D+I, amb la implicació de 235 empreses i universitats, que han comportat una inversió total publicoprivada de més de 48 milions d’euros.
Si esteu interessats a rebre més informació sobre el Pla de doctorats industrials o els projectes de tesi finalitzats o en curs, no dubteu a enviar un correu electrònic a: innovab@aiguesdebarcelona.cat.