Search

Jornada sobre les oportunitats del Pla de Doctorats Industrials per enfortir les relacions entre empreses i universitat

El Parc de Recerca UAB i l’Escola de Doctorat de la UAB van organitzar el 12 d’abril passat una jornada sobre el Pla de Doctorats Industrials que promou la Generalitat de Catalunya. La jornada pretenia, d’una banda, donar a conèixer amb més profunditat a les empreses els avantatges de sumar-se a aquest projecte i, de l’altra, presentar alguns casos d’èxit.

La Dra. Pilar Dellunde, vicerectora de Recerca, va intervenir a la jornada per fer un balanç sobre l’execució d’aquest pla a la UAB des que es va iniciar el 2013 fins avui dia. La UAB, juntament amb la UPC, és la universitat amb més projectes de recerca capdavantera enfocats a apropar les persones que estan completant la seva formació investigadora a la realitat de l’R+D+I del teixit industrial català.

A continuació, Jordi Alba Granados, gestor de projectes del Pla a la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, va explicar les novetats incorporades a la quarta edició del Pla de Doctorats Industrials per potenciar nous àmbits de la recerca.

Durant la jornada també es va celebrar una taula rodona amb empreses participants, doctorands i tutors de tesi, moderada pel Dr. Xavier Gabarrell, secretari acadèmic de l’Escola de Doctorat de la UAB. L’objectiu era conèixer i compartir l’experiència dels participants d’aquest programa i motivar, així, nous doctorands i empreses a sumar-s’hi. Hi van participar Joaquim Segalès, director del CreSA i tutor de doctorands industrials; Cristina Monfort, doctoranda a l’empresa Afinitica, i Albert Comas, director general de l’empresa Morenot.

L’acte va finalitzar amb un espai de contactes perquè empreses i investigadors exploressin possibles col·laboracions.