Jornada sobre els doctorats industrials en la indústria agroalimentària

Jornada tècnica «Doctorats industrials en la indústria agroalimentària», organitzada pel Servei d’Innovació Agroalimentària i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

29/05/2014

La seu de l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, va acollir el 29 de maig la jornada tècnica «Doctorats industrials en la indústria agroalimentària», organitzada pel Servei d’Innovació Agroalimentària i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), i emmarcada com una acció dins del Pla estratègic de recerca, innovació i transferència agroalimentària de Catalunya i dins de la programació del Pla anual de transferència tecnològica (PATT) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), amb la finalitat de donar a conèixer el programa de doctorats industrials a l’agroindústria catalana.

Aquest programa és un instrument de transferència de coneixement i d’innovació per al teixit industrial, per mitjà del qual els doctorands fan els projectes d’investigació a la mateixa empresa.

El Pla de doctorats industrials és una estratègia del Govern de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb les universitats públiques i privades, que té com a objectius contribuir a la competitivitat i la internacionalització del teixit industrial català, retenir talent i situar els estudiants de doctorat en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa, implicant-hi d’aquesta manera l’empresa, la universitat, l’estudiant de doctorat i el Govern de la Generalitat de Catalunya.

La jornada va ser presentada pel director general d’Universitats del Departament d’Economia i Coneixement, Lluís Jofre, i pel subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DAAM, Jaume Sió. D’altra banda, la ponència sobre el programa de doctorats industrials va ser a càrrec de la directora de projectes de l’AGAUR, Susaina Figuera.

I després d’una sessió de networking en què es va facilitar el contacte entre empreses i universitats, es va presentar com a cas d’èxit el projecte de doctorat industrial de l’empresa Natural Machines.

La jornada va finalitzar amb la participació de diferents grups de recerca, que van exposar breument les seves línies de treball.