Search

GoodGut, amb dos projectes de doctorat industrial, desenvolupa solucions tecnològiques basades en la microbiota per obtenir un diagnòstic precís i fiable

Mariona Serra-Pagès (Figueres, 1984) CEO i cofundadora de GoodGut, una empresa per buscar solucions i prevenir malalties digestives, especialment les cròniques. L’empresa GoodGut, situada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, va ser fundada per Mariona Serra Pagès, Xavier Aldeguer, Jesús Garcia-Gil i Jaume Amat en 2014 com spin off de la Universitat de Girona i de l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona Doctor Josep Trueta (IDIBGI). Se centra en el desenvolupament de solucions tecnològiques basades en la microbiota intestinal que permetin obtenir un diagnòstic precís, fiable i econòmic per al sistema sanitari i millorar la qualitat de vida dels pacients que veuen compromesa la seva salut digestiva. En vuit anys, la biotecnològica ha aconseguit tenir en el mercat tres productes de diagnòstic amb presència en més de 79 centres d’Espanya i tres més en fase de desenvolupament.

El talent i el know-how de GoodGut sumats a l’experiència i la capacitat d’HIPRA han de permetre desenvolupar, produir i comercialitzar proves diagnòstiques innovadores per a detectar malalties de l’aparell digestiu com el càncer colorectal, el primer en termes d’incidència i mortalitat a Espanya i el tercer del món. També permetran detectar altres malalties inflamatòries intestinals com la malaltia de Crohn, la colitis ulcerosa o la síndrome de l’intestí irritable, una afecció que triga entre 1 i 5 anys a detectar-se.

 

Continuar llegint la notícia a la font original: diaridegirona.cat