AllRead, amb un doctorat industrial, ha tancat una ronda d’inversió per un valor de 2,5 milions d’euros.

La spin-off del Centre de Visió per Computador, gestada al Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB, ha desenvolupat un programari per optimitzar la traçabilitat de contenidors i altres actius a ports i terminals marítimes.
Marçal Rossinyol, Adriaan Landman Y Miguel Silva-constenla, Cofundadores De All Read.
Marçal Rossinyol, Adriaan Landman Y Miguel Silva-constenla, Cofundadores De All Read.

Allread és una empresa innovadora catalana amb un projecte de doctorat industrial disruptiu, el qual cerca mètodes nous per al seguiment de textos en vídeos i per millorar les taxes de reconeixement aprofitant la informació temporal. L’spin-off  del Centre de Visió per Computador, es va gestar al Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB, i ha desenvolupat un programari per optimitzar la traçabilitat de contenidors i altres actius a ports i terminals marítimes. La tecnologia d’AllRead ajuda a millorar la traçabilitat, la seguretat i la supervisió dels enviaments en entorns logístics portuaris i ferroviaris intermodals. El seu programari es connecta a qualsevol càmera de seguretat permanent, mòbil o de drons per detectar i reconèixer les mercaderies a mesura que es desplacen per la plataforma intermodal: contenidors de càrrega, vagons de ferrocarril, precintes de seguretat, matrícules, plaques de mercaderies perilloses, etc.

L’empresa, que ha recaptat 2,5 milions d’euros a través d’una ronda d’inversió, processa mitjançant deep learning totes les dades aportades a la superfície i als codis de barres i matrícules i genera informació sobre com entren i surten les mercaderies de les instal·lacions, estalviant temps i recursos. Tot això amb una preinstal·lació senzilla i remota, basada en les imatges que proporcionen les càmeres de seguretat dels ports. Actualment, Allread ja opera a més de 30 ports i terminals marítimes de 10 països d’Europa i Llatinoamèrica.

L’empresa compta amb 26 treballadors a hores d’ara i té la intenció de contractar nou personal tecnològic i comercial per mantenir l’expansió que està experimentant. Com a conseqüència d’aquesta evolució, els seus ingressos també han augmentat. El 2021 espera generar un milió d’euros d’ingressos, davant els 400.000 euros d’aquest any. En aquesta ronda hi han participat la firma de capital risc Clave Mayor Capital i el fons Decelera Ventures, afiliat a Decelera Menorca, la inversió pública de Ports de l’Estat 4.0, el CDTI i diversos inversors privats. L’operació ha estat gestionada per la firma DWF-Rousaud Costas Duran.