Els Doctorats Industrials presents al IV Corporate Lunch de Telecos.cat

El Pla de Doctorats Industrials destaca al IV Corporate Lunch de Telecos.cat com a eina clau per impulsar la formació de talent i la col·laboració en el sector estratègic dels semiconductors i la microelectrònica.

El passat 19 de novembre, la Torre de Collserola va acollir el IV Corporate Lunch de Telecos.cat, una trobada clau que va reunir representants de l’administració, empreses i universitats per debatre sobre el futur de la microelectrònica i els semiconductors a Catalunya. El Pla de Doctorats Industrials hi va tenir un paper destacat amb la ponència de Jordi Alba, director tècnic del programa, i amb les declaracions del conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, qui va remarcar la importància del Pla de Doctorats Industrials en la formació de talent.

Durant la clausura de l’acte, el conseller Miquel Sàmper va afirmar que “els semiconductors són una prioritat del Govern per impulsar la indústria i contribuir a la sobirania tecnològica”. Va destacar que el Pla de Doctorats Industrials té un paper en aquest procés, especialment per formar professionals especialitzats que impulsin la recerca aplicada i la innovació en un sector clau per Catalunya. Sàmper també va subratllar que Catalunya compta amb un ecosistema de recerca i empreses que permet situar-se com un referent europeu en la producció i disseny de xips.

En la seva intervenció, Jordi Alba va posar l’èmfasi en la necessitat de reforçar les aliances entre universitats, centres de recerca, empreses i administracions per garantir una formació adaptada a les necessitats del mercat. Va defensar la importància de fomentar les vocacions tecnològiques des de les etapes més primerenques del sistema educatiu per tal de disposar a mitjà termini d’una cartera de talent ben àmplia per donar respostes als reptes futurs, sent la recerca i la innovació amb els doctorats industrials una eina rellevant i útil.

Segons la seva presentació, el Pla de Doctorats Industrials contribueix al desenvolupament tecnològic a través de la col·laboració amb empreses del sector, oferint projectes d’R+D+I que aborden reptes com la innovació en microelectrònica i el disseny de xips. Alba va posar com a exemple els projectes ja iniciats en col·laboració amb empreses tecnològiques punteres que s’han beneficiat de doctorands industrials per impulsar noves línies de recerca aplicada.

L’esdeveniment va concloure amb una crida a la col·laboració entre tots els actors per consolidar Catalunya com un hub de referència en tecnologia, destacant la importància del talent, la recerca i la innovació com a pilars estratègics.