Roka Furadada, with three industrial doctorates, presents the first cosmetic ingredient with lignin, a step forward in the prevention of skin problems

Roka Furadada, empresa destacada en l'àmbit de la biotecnologia, es posiciona a l'avantguarda de la cosmètica sostenible amb el llançament de ROKA Cirkle® Sotabosk, el primer ingredient cosmètic soluble en emol·lients basat en lignina del mercat | L'empresa ha consolidat un projecte de doctorat industrial i actualment promou dos més, tots centrats en la investigació d'ingredients per a la prevenció de problemes de pell
Judit Camargo, fundadora i directora general a Roka Furadada.

L’empresa Roka Furadada, ubicada a l’edifici MRB del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, va sorgir l’any 2019, impulsada per l’emprenedoria de la científica Judit Camargo, centrada en l’objectiu de disminuir diferents patologies vinculades a l’exposició a les radiacions ultraviolades (UV). L’empresa és una participant activa en el Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya, on destaca per la seva innovació en el sector cosmètic i terapèutic, enfocant els esforços de la seva recerca estratègica a portar al mercat cremes solars intel·ligents.

En una mostra d’enginyeria sostenible i compromís amb l’economia circular, ha introduït al mercat un component revolucionari basat en lignina, soluble en emol·lients. Procedent de la biomassa residual de la indústria paperera, la lignina és un polímer vegetal molt abundant, enriquit amb fenols, els quals proveeixen a la substància de capacitats antioxidants i antimicrobianes, així com una efectivitat notable en l’absorció d’ultraviolats. Aquestes qualitats no només preserven la integritat vegetal en la natura sinó que, una vegada revalorades per Roka Furadada, contribueixen a la protecció de la pell humana. Amb la majoria de lignina desaprofitada a escala mundial, l’empresa ha trobat una via per a transformar aquest “residu” en un bé valuós per a la dermocosmètica.

ROKA Cirkle® Sotabosk, fruit de la recerca de l’empresa, és un ingredient multifacional que, a més de potenciar l’activitat conservant de productes de cura personal, s’ha demostrat beneficiós en l’equilibri de la microbiota de la pell i el cuir cabellut. La realització d’aquest projecte ha estat possible gràcies al suport financer del programa Horizon 2020 de la Unió Europea, concretament mitjançant l’acord de subvenció Marie Skłodowska-Curie No. 801342 (Tecniospring INDUSTRY), i amb l’impuls de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya.

A més, cal destacar que Roka Furadada no només ha consolidat un projecte de doctorat industrial sinó que actualment promou dos més, tots centrats en la investigació d’ingredients per a la prevenció de diversos problemes de pell, demostrant així un ferm compromís amb la recerca aplicada i la salut dermatològica.

Podeu llegir la noticia original al web de del Parc de Recerca de l’UAB