El darrer 5 de novembre el Pla de Doctorats Industrials va inaugurar el seu primer Diàleg DI, d’una sèrie de diàlegs programats per als mesos vinents. L’objectiu és conèixer la visió de diferents personalitats del teixit productiu del país i del món acadèmics sobre la recerca col·laborativa, el talent, la recerca i el seu impacte en la societat, i el paper que hi juguen els Doctorats Industrials en tot plegat.
La recerca i la transferència de coneixement són els pilars sobre els quals s’ha de sustentar el progrés social i econòmic d’un país en l’era actual. La societat del coneixement exigeix identificar, formar i conservar el talent que pot permetre la nostra evolució i el nostre benestar.
La societat és cada cop més complexa, i ho són els problemes i els reptes a què ens enfrontem, dels quals aquests dies en tenim un exemple ben seriós amb la pandèmia que ens ha tocat viure. Aquesta complexitat fa que la recerca cada vegada hagi de ser més especialitzada i, per tant, més costosa. La necessitat de posar junts diferents persones investigadores, amb diferents experteses, i que treballen en sectors diferents, fa de la recerca col·laborativa una necessitat, i a la vegada, una opció per a encarar el futur.
El Diàleg DI del 5 de Novembre
El Dr. Albert Sangrà, director del Pla de Doctorats industrials, dialogarà amb el Dr. Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull amb una destacada experiència fent recerca i liderant polítiques científiques, per analitzar quins són els reptes que ens planteja el desenvolupament de la recerca col·laborativa a Catalunya i al món.