La start-up BitMetrics amb un projecte DI guanya el Fòrum d’Inversió 2020

NOTÍCIA ORIGINAL – fullsdenginyeria.cat – 06/11/2020

El desenvolupament de Pick[+], un prototip de càmera de braç robòtic que incorpora intel·ligència artificial per facilitar que els robots es puguin adaptar a contextos canviants li ha permès, a la start-up catalana BitMetrics, guanyar el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ 2020 que valora la viabilitat del seu projecte,el potencial de negoci, la innovació i la internacionalització. La companyia ha estat la més votada entre les 21 finalistes de la 25a edició d’aquest certamen.

La start-up ha desenvolupat en el seu projecte ‘deep tech’ per facilitar a les pimes l’automatització dels processos d’agafar, col·locar i seleccionar objectes a les fàbriques. Segons l’empresa, actualment un 40% de les tasques en l’àmbit industrial consisteixen en agafar i moure productes per començar o continuar processos. Amb aquest reconeixement, BitMetrics comptarà amb 240 hores de consultoria de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversió d’ACCIÓ així com els altres serveis d’ACCIÓ a Catalunya.

En la inauguració de l’esdeveniment, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha valorat l’ecosistema de més de 1.500 start-ups presents al país com a ”primer hub del sud d’Europa” en empreses emergents. Per Tremosa, cal consolidar aquesta posició. El conseller ha recordat que les start-ups que han participat en les últimes deu edicions del Fòrum han obtingut 282 MEUR en finançament, i que es converteixen en exemples de com avançar, atreure finançament i convertir-lo en creixement i creació de llocs de treball.

Enguany, el Fòrum d’Inversió ha comptat amb els Països Baixos com a convidat i tres fons neerlandesos han format part del panel d’inversors que ha permès interacció amb les start-ups catalanes.

El Fòrum també ha reconegut Aortyz, Bcn10 i SmartMonkey.io amb el Premi Internacional d’ACCIÓ. D’altra banda, dfwRCD ha premiat les startups humanITcare, Issimo i Freeverse, a les que oferirà assessorament legal. Al seu torn, Llorente & Cuenca ha premiat les startups Droplite Technologies, humanITcare i Advanced Air Mobility amb assessorament en estratègia comunicativa.

S’ha volgut destacar també una personalitat rellevant en el foment de l’emprenedoria i la creació de llocs de treball a Catalunya amb el Reconeixement a la Trajectòria Emprenedora, un guardó que ha recaigut en Julio Castro, CEO de Palobiofarma, empresa fundada l’any 2005, ubicadada al Tecnocampus de Mataró, i dedicada al desenvolupament de nous medicaments.