Descripció del projecte
Participaràs en la implementació i avaluació d’un projecte disruptiu impulsat per la Generalitat de Catalunya amb els dos departaments clau, Drets Socials i Inclusió i Salut. Se centra en co-dissenyar i implementar un nou model d’atenció centrada en la persona, acompanyat d’un producte tecnològic que connecta centres de salut, serveis socials, domicili, i inclou l’ús de sensors, robots, AI, per a mantenir al pacient a casa el màxim temps possible amb seguretat i qualitat de vida i millorar l’experiència dels professionals i cuidadors familiars. Es realitzarà un projecte demostratiu en 3 regions (Barcelona, La Garrotxa, Vic).
Les responsabilitats a QIDA (principal empresa adjudicatària del projecte) seran la participació en la re-definició del model, suport transversal a l’oficina tècnica d’ADMIT i el suport a la recerca que permeti avaluar el projecte demostratiu.
El context d’avaluació permetrà desenvolupar, en l’àmbit acadèmic i de recerca (en el grup de recerca REFiT-VHIR), un itinerari de doctorat a l’entorn de l’atenció al domicili. El projecte aportarà evidència per respondre les següents preguntes, mitjançant l’ús de metodologies pròpies de recerca d’implementació (revisió sistemàtica, disseny i anàlisi d’estudis d’avaluació de resultats, amb dades quantitatives i qualitatives):
– Quin és l’impacte d’ADMIT sobre el rol dels professionals i de les persones cuidadores?
– Quines intervencions sobre les persones cuidadores milloren la càrrega percebuda i la qualitat de vida?
– Com les tecnologies al domicili transformen els models d’atenció?
La recerca en el context empresarial permetrà la implementació directa dels resultats, per exemple en la creació de plans de formació i disseny de programes de suport per a cuidadors basats en evidència científica.
En el projecte participen altres entitats que formen part de la UTE AMADIP (a més de QIDA, TUNSTALL, Amalfi analytics, Fundació Avedis Donavedian, Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CRES-UPF, EAP Centelles, Tucuvi, Fundació la Unió), així com els centres de salut on es durà a terme el projecte demostratiu (Parc sanitari Pere Virgili, CAP Vallcarca-Sant Gervasi, EAP Sarrià-Vallvidrera-Les Planes, Fundació Hospital d’Olot, ICS Girona, consorci Hospitalari de Vic, Consorci Sanitari Alt Penedès -Garraf) i les entitats socials (Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona i consorci Acció social La Garrotxa).