Descripció del projecte

OBJECTIU GENERAL:

L’objectiu d’aquesta tesi doctoral industrial és l’obtenció, caracterització i aplicació d’una proteïna en pols a partir de biomassa d’algues. Es partirà com a matèria primera una biomassa d’algues que és un subproducte que prové de la indústria dels gelificants. Concretament, de les espècies Gracilaria i Gellidium utilitzades per la producció d’agar-agar. Es vol obtenir una proteïna que sigui el més neutre possible a nivell gustatiu, que pugui ser texturitzable i que sigui nutricionalment d’alta qualitat.

OBJECTIUS ESPECÍFICS

1. Extracció de la proteïna
– Caracterització del substrat.
– Assajos d’hidròlisi enzimàtica: selecció d’enzims i condicions òptimes
– Escalat en biorreactor de fins a 100 litres
– Ús de diferents equipaments d’assecat (liofilitzador, atomitzador, llit fluïditzat)
– Anàlisi nutricional del producte obtingut

2. Caracterització de les propietats sensorials
– Avaluació sensorial de la proteïna amb anàlisi descriptiu de les notes aromàtiques
– Anàlisi química dels compostos volàtils “off-flavors”.
– Mitigació dels “off-flavors”: ús d’enmascarants, microencapsulació i mètodes de desodorització

3. Caracterització de les propietats tecnofuncionals i nutricionals
– Anàlisi propietats físico-químiques
– Assajos de texturització

4. Aplicació en producte final
– Prova de concepte en producte final
– Anàlisi de qualitat i vida útil
– Estudis nutricionals



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat