Descripció del projecte

El disseny i el desenvolupament reeixits d’un procés industrial tècnica i econòmicament viable rau en el nucli de cada biotecnològica o producte farmacèutic que aconsegueixi una autorització de mercat. Molts reptes resideixen en el camí d’un procés de producció des dels seus inicis i una quantitat sorprenent d’ells mai arribarà a un punt en el qual puguin produir prou producte per a distribuir-se als mercats específics; és a dir, mai es convertiran en un procés de fabricació complet.

Molt sovint dins de la indústria, això es realitza pel desenvolupament, ús i manteniment del que es coneix com a “plataformes”. Una plataforma és simplement un conjunt de passos coneguts i provats que permeten produir alguna línia de productes que poden variar lleugerament en les seves característiques, però que comparteixen trets fonamentals crítics. S’espera que una plataforma madura, en comparació amb altres solucions contemporànies, ofereixi un producte de qualitat coherent a costos més baixos i alts rendiments mentre serveix per a la varietat més àmplia de productes amb una adaptació mínima. L’adaptació és la paraula clau, la producció d’un nou antigen necessita una avaluació exhaustiva i un ajust de cada pas per assegurar que s’ajusti correctament en el pipeline de la plataforma i es pugui lliurar la qualitat desitjada. Possiblement, si el producte no és prou similar als anteriors, la plataforma podria haver de ser canviada de manera tan dràstica que sorgeixi una nova variant.

L’objectiu principal d’aquesta recerca és desenvolupar un procés de producció escalable per a un nou antigen vacunal. El candidat haurà de fer-ho avaluant els sistemes actuals, des del tren de llavors fins al producte final, i proposant millores basades en factors de qualitat, rendiment o econòmics.

Per dur a terme aquesta tasca, Hipra, pionera en la indústria farmacèutica veterinària, posa sobre la taula més de 50 anys d’experiència en el desenvolupament i fabricació de productes farmacèutics juntament amb les seves instal·lacions de recerca i desenvolupament d’alta gamma. Amb més de 10 productes escalats d’èxit en els últims cinc anys, l’equip de desenvolupament de processos d’Hipra té una àmplia i forta experiència en tots els aspectes del procés de producció, assegurant així un entorn d’aprenentatge adequat per al candidat. En col·laboració amb Hipra és el Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’enfocament de recerca d’aquest departament és la Biotecnologia i l’Enginyeria de Bioprocessos des de fa 30 anys, cobrint una àmplia gamma de temes, des del Medi Ambient fins a les aplicacions mèdiques. Dins del grup de recerca Enginyeria de Processos i Biocatàlisi Aplicada, el laboratori d’Enginyeria Cel·lular i Bioprocessos liderat pel Prof. Francesc Gòdia s’ha centrat en el desenvolupament de processos basats en el cultiu de cèl·lules animals, per a la producció de biofarmacèutics, components carnis cultivats, vacunes, teràpies cel·lulars i gèniques. El grup té experiència sostinguda en el funcionament de bioprocessos en fed-batch i perfusió contínua, amb diversos projectes en cooperació amb empreses. Des que el laboratori va començar la seva activitat el 1991, s’han completat 38 doctorats i 8 estan en curs. La majoria d’ells s’han incorporat a la indústria biotecnològica a nivell nacional i internacional i alguns també s’han incorporat a llocs acadèmics.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat