Search

Any 2020, l’empresa i el món acadèmic segueixen apostant pels Doctorats Industrials

Dilluns vam poder publicar la darrera resolució parcial de la Convocatòria 2020. Un any en que, malgrat la pandèmia, hem pogut constatar que el món empresarial i l’acadèmic segueixen apostant pels Doctorats Industrials com a eina per innovar, superar dificultats o reinventar-se. Un any, que ens ha visibilitzat l’efectivitat de la recerca col·laborativa per trobar solucions reals en un temps rècord.

Dades Doctorats Industrials 2012-2019
Dades Doctorats Industrials 2012-2020

La fase de campanya de 2020, que es va tancar el 15 de desembre de 2020, va aconseguir promoure 135 propostes: 123 de la modalitat de cofinançament i 12 de la modalitat d’ajuts específics. D’aquestes propostes, s’han formalitzat 112 sol·licituds i s’han atorgat 106 (96 ajuts cofinançats i 10 ajuts específics). L’any 2020, un total de 96 empreses diferents han exercit d’entorn empresarial, 67 (69,8%) de les quals no havien participat anteriorment en la convocatòria. Quant a l’àmbit acadèmic, hi han participat 11 de les 12 universitats catalanes, així com 7 centres de la xarxa CERCA, amb 11 projectes,  i el CSIC amb 4 projectes. Enguany han participat també com a entorn acadèmic, la Fundació Sant Joan de Déu, el centre tecnològic Eurecat  i el Museu de Ciències Naturals de Granollers. En aquesta convocatòria s’hi han involucrat 93 investigadors de 84 grups de recerca.

Les xarxes socials, LinkedIn i Twitter, així com els butlletins, han servit per difondre totes les novetats de la convocatòria, estat d’alarma i notícies així com per fer arribar els webinars a un públic molt més nombrós. D’aquesta manera, hem pogut constatar amb les visualitzacions i les noves subscripcions, que els webinars ens han permès difondre els Doctorats Industrials d’una manera molt més efectiva. El primer webinar realitzat el dia 20 de maig va servir per explicar la convocatòria i animar a les empreses i grups d’investigació a presentar les propostes un cop restablerta la suspensió de terminis a causa de la pandèmia. Es van registrar més de 750 participants i va proporcionar 500 nous subscrits als butlletins informatius dels DI. A part del webinar general, es van realitzar 5 webinars a organitzacions empresarials o sectorials (CECOT, BIB, DARPA, FIDEM i Tecnocampus), un webinar adreçat a estudiants de màster, dos cafès amb la recerca organitzats per la FCRI (en el que participava un membre de l’equip explicant el programa) i un Diàleg sobre la recerca aplicada entre el director acadèmic del Pla, el Dr. Albert Sangrà i el rector de la Universitat Ramon Llull, el Dr. Josep Mª Garrell. 

La nova situació també ha comportat canvis en l’àmbit de la formació comuna en competències transversals del Pla, que ha desenvolupat la seva 8a edició en format en línea. D’aquesta manera, els 84 doctorands i doctorandes industrials que han participat en aquesta 8a edició, han tingut l’ocasió de formar-se en àrees atractives i d’interès per a la seva futura carrera investigadora en l’entorn empresarial.