Nanomol Technologies ha estat recentment acreditada com a laboratori farmacèutic per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS). Aquest reconeixement permetrà a l’empresa ampliar les seves capacitats en el desenvolupament de fàrmacs innovadors, assegurant la qualitat i la seguretat dels seus productes.
Fundada el 2010 per investigadors de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB CSIC), l’empresa destaca en l‘enginyeria i caracterització de materials en forma de petites partícules. Situada al Parc de Recerca UAB, l’empresa manté una estreta col·laboració amb serveis cientificotècnics, grups de recerca acadèmica i empreses dels sectors biotecnològic, farmacèutic i químic; fet que permet a l’empresa oferir serveis i tecnologies innovadores en l’àmbit internacional.
L’acreditació com a laboratori farmacèutic és un gran pas endavant per a Nanomol Technologies, ja que els permetrà continuar amb la seva tasca d’investigació i desenvolupament de tractaments avançats. Gràcies a la certificació GMP (Good Manufacturing Practices) atorgada per l’AEMPS, l’empresa ara compleix els més alts estàndards de qualitat en els seus processos de producció i control de productes farmacèutics a la Unió Europea. Aquesta acreditació garanteix que els seus productes són fabricats sota estrictes normes de qualitat i seguretat, assegurant així la màxima fiabilitat en la producció de medicaments i complint amb les exigències reguladores més rigoroses en l’àmbit internacional.
Nanomol Technologies participa activament en el Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya, amb tres projectes de recerca aplicada que reforcen el seu compromís amb la innovació. La recerca aplicada i estratègica de l’empresa en el marc dels Doctorats Industrial té un impacte directe en la millora de la salut pública, l’avanç de teràpies biomoleculars i la innovació en sistemes de distribució de fàrmacs, contribuint significativament a la qualitat de vida dels pacients.
El primer projecte, atorgat el 2018, se centra en el desenvolupament de noves nanoformulacions per a l’administració tòpica d’actius dermatològics, amb l’objectiu de millorar l’eficàcia i la seguretat dels tractaments tòpics. El segon projecte, atorgat el 2020, treballa en la síntesi de nous sistemes vesiculars per a la integració de biomolècules. Aquesta investigació està orientada a crear sistemes vesiculars innovadors que permetin la incorporació eficient de biomolècules, millorant així les teràpies biomoleculars. Finalment, el tercer projecte, també atorgat el 2020, se centra en la síntesi i caracterització de nanovesícules com a nous sistemes de “delivery” de biomolècules. Aquest projecte busca assegurar una distribució precisa i efectiva de biomolècules dins del cos, millorant la seva eficàcia terapèutica.
El Pla de Doctorats Industrials facilita la col·laboració entre el sector acadèmic i l’empresarial, fomentant la recerca aplicada amb un gran potencial d’impacte en la salut pública. Aquesta sinergia entre la recerca acadèmica i les necessitats industrials impulsa el desenvolupament de productes innovadors que poden transformar el mercat farmacèutic, oferint solucions mèdiques avançades i millorant la salut i el benestar de la població.