Descripció del projecte

INTRODUCCIÓ

En l’atenció a les patologies temps depenent, com l’infart agut de miocardi, facilitar l’atenció i sistematitzar les actuacions dona seguretat als professionals i millora l’assistència.
Els check-list o llistats de verificació s’apliquen i estan validats en l’atenció sobretot quirúrgica.
Volem validar un check-list per l’atenció al codi infart a l’atenció primària amb l’objectiu de no oblidar cap intervenció, millorar l’assistència i augmentar la seguretat dels professionals.

METODOLOGIA

Es consensua via acord de grup d’experts un check-list d’actuació al codi infart basat en les guies europees i la instrucció d’atenció al codi infart del Departatment de Salut.
Per la seva validació es plantegen: dos escenaris clínics als que cal donar resposta mitjançant el check-list.
Es partirà d’un check-list “gold estandard” (que és el que el grup d’experts considera ben complimentat) per cada escenari.
S’enviaran en format digital els dos casos i els dos check-list per contestar per 100 professionals metges el dia 0 i el dia 15.
Es compararan: els resultats obtinguts en els dos escenaris, els resultats entre el dia 0 i el dia 15 (test-retest ), i els resultats dels dos escenaris amb el “gold estandard”.
Això ens permetrà validar el check-list.

Un cop validat un cop validat el check-list es revisaran en dos territoris (un que utilitza el check-list i un que no l’utilitza) el grau de realització d’accions d’alt impacte en seguretat al pacient:
• registre de constants (freqüència cardíaca, freqüència respiratòria, tensió arterial i glicèmia)
• realització de l’electrocardiograma
• administració d’aspirina
• col•locació d’accés venós

Es comparà el grau de realització d’aquestes accions en els dos territoris entenent que a més realització, més grau de seguretat en l’atenció hem tingut.

RESULTATS ESPERATS

Poder corroborar que la majoria de professionals contesten igual el check-list; que el check-list té una estabilitat temporal mitjançant el test-retest i que un gran nombre de professionals contesten igual que el “gold estandard”.
Poder augmentar la seguretat al pacient garantint que es realitzen les accions esperades.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat