Descripció del projecte

Fira de Barcelona com a organitzador firal té reptes relacionats amb la intel·ligència competitiva, per exemple: la gestió de Big Data, la generació d’informes o la captura, emmagatzemament i difusió de dades.

Al mateix temps, les fires a més de ser eines de màrqueting i promoció permeten als seus participants captar i gestionar informació sectorial i d’innovació. Una correcta gestió de la intel·ligència competitiva a Fira Barcelona pot resultar en una millor l’oferta en coneixement per als seus clients, i això pot ampliar l’impacte de Fira Barcelona dins l’economia local.

El projecte desenvolupa el cas de Fira de Barcelona des de tres vessants:
1. La identificació d’una metodologia i del procés d’implantació de forma sistematitzada del cicle d’intel·ligència competitiva dins de Fira de Barcelona.
2. La identificació de l’aportació de la intel·ligència competitiva a la proposta de valor de les fires, organitzades per Fira de Barcelona, cap als seus clients
3. Finalment, Fira de Barcelona té interès a mesurar el seu impacte al territori des dels vessants econòmics i socials. Un element a mesurar és l’impacte de les fires en el coneixement, veure si les empreses tenen major coneixement de mercat gràcies a la seva participació en les fires.

Per tant, el projecte de recerca té per objectius definir un model de gestió d’intel·ligència competitiva dins Fira de Barcelona i definir un model de mesurament de l’impacte de Fira de Barcelona en àmbit del coneixement al territori.