Search

3 empreses participants del Pla de Doctorats Industrials entre les 100 millors startups del 2023

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE) destaca les 100 millors startups del 2023 en sectors com la biotecnologia i la IA, promoure la innovació i la inversió. Entre aquestes startups, 3 formen part del Pla de Doctorats industrials: Quside, AllRead MLT, i Roka Furadada, que exemplifiquen el compromís amb la ciberseguretat, l’eficiència operativa i la salut, respectivament.

L’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) ha destacat les 100 millors startups del 2023, situades als seus parcs repartits per 15 comunitats autònomes, cobrint sectors com la biotecnologia, IA, energies netes, entre altres. APTE busca promoure el talent innovador d’aquests espais, fomentant la interacció amb inversors al Foro Transfiere a Màlaga del 20 al 22 de març de 2024.

Per donar difusió a aquestes startups, l’associació ha elaborat un apartat a la seva web on es pot consultar el sector d’activitat on s’engloben, el parc científic i tecnològic on s’ubiquen, les seves pàgines web, el rang de facturació anual, la inversió captada per cadascuna, l’estat d’inversió on es troben i l’any de creació.

Entre aquestes startups, 3 formen part del Pla de Doctorats industrials:

  • Quside, amb dos projectes de doctorat industrial, va ser fundada el 2017 a partir d’un projecte de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO ). Quside és una startup que dissenya i produeix components quàntics per als mercats de la ciberseguretat i la supercomputació. Quside té l’objectiu de contribuir a millorar la ciberseguretat de totes les comunicacions d’Internet, des de mòbils fins a servidors, ja que les comunicacions actuals no són intrínsecament segures i es poden veure compromeses per avenços científics. L’empresa i l’equip de Quside han guanyat diversos premis durant els darrers mesos i participa en diversos programes de recerca a escala nacional i europeu, com per exemple al programa FET Quantum Flagship.
  • AllRead MLT , amb un projecte de doctorat industrial, és una spin-off del Centre de Visió per Computador de Catalunya (CVC) i el Parc de Recerca UAB, nascuda al programa The Collider de la Fundació Mobile World Capital. Fundada el març del 2019 ha aconseguit a través de la tecnologia transferida des del CVC i l’aplicació d’un model de negoci de pagament per ús d’aquesta tecnologia, poder aconseguir desenes de clients i pilots entre els quals es troben coporats de la talla de IAG Airlines, Ports d’Estat (Barcelona, Billbao, Algesires), Correus, Aigües de València, Naturgy, etc. Durant el primer any de vida, AllRead MLT ha aconseguit captar 500.000 EUR de finançament exclusivament privat entre Corporate Venture Capita, Family Offices i Business Angels, de manera que el seu staff ja arriba a les 12 persones al seu payrol.
  • Roka Furadada, amb quatre projectes de doctorat industrial, és una startup nascuda el 2019 al Parc de Recerca UAB. La seva missió és reduir la incidència del càncer de pell mitjançant la investigació, desenvolupament i producció d’ingredients actius i dispositius mèdics, amb alta eficiència i amb baic impacte toxicològic i ambiental. El seu propòsit és ajudar a prevenir i reduir la incidència de càncer de pell, desenvolupant el primer filtre de radiació ultraviolada intel·ligent: SMART UV, amb noves molècules que comporten activitat terapèutica per prevenir i tractar malalties associades a l’exposició solar.