Descripció del projecte

L’ús de bioestiumulants és una pràctica cada vegada més comuna en l’agricultura, es tracta de substàncies i/o microorganismes capaces d’estimular els processos naturals de les plantes, entre altres, destaquen; l’absorció i assimilació de nutrients, la millora de característiques agronòmiques i de producció, com també mitigar l’estrès abiòtic.

La indústria dels bioestimulants millora la sostenibilitat agrícola i la salut del sòl, generant un creixement econòmic nou i significatiu.

L’objectiu d’aquest projecte és el desenvolupament de bioestimulants específics per plantes de jardineria i horticultura i aportar coneixement vers la seva interacció amb les plantes.

El projecte consta de tres fases diferenciades. La primera bioquímica, en la qual, en base a la cerca bibliogràfica que es realitzi, es seleccionaran, aïllaran i caracteritzaran els compostos bioestimulants a estudiar. La segona fase és fisiològica, primer a nivell in-vitro, en què s’estudiaran els efectes d’aquests compostos en espècies vegetals model d’interès i desprès en cultiu en testos en ambients controlats o hivernacles; i finalment es duran a terme estudis a camp amb els bioestimulants que hagin estat mes eficaços.

Per tal de poder assolir amb èxit els objectius del projecte, és essencial la col·laboració amb centres i laboratoris de referència com els de la UdL, els quals faran possible:

1) L’obtenció caracterització i aïllament del producte bioestimulant.

2) El desenvolupament d’estudis especificats amb la finalitat de determinar l’efecte a diversos nivells del producte en el creixement, germinació i floració del vegetal.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat