“Els doctorats industrials m’han donat una oportunitat única de desenvolupament personal i professional”

Jordi Alba Granados és director tècnic del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya i cap de Desenvolupament de Programes i Projectes Acadèmics al Departament de Recerca i Universitats. A més, és tutor i professor col·laborador del treball final (TFM) del màster universitari de Direcció d'Empreses (MUDE) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Amb motiu de la creixent demanda de doctorats industrials, la universitat ha parlat amb ell perquè expliqui amb més detall en què consisteixen aquests projectes de recerca.

La Universitat Oberta de Catalunya ha entrevistat Jordi Alba Granados, director tècnic del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya i cap de Desenvolupament de Programes i Projectes Acadèmics al Departament de Recerca i Universitats.

En l’entrevista, explica que els doctorats industrials són projectes de recerca estratègica, col·laborativa i aplicada que tenen un impacte en l’empresa o la institució, així com en la societat.

Aquest tipus de doctorat, que fomenta la col·laboració entre empreses i universitats, ha resultat en més de 900 projectes i la participació de centenars d’empreses i investigadors. Alba Granados també parla de la seva experiència en la UOC, on col·labora com a tutor i professor, ressaltant el valor de la formació contínua i la importància de l’orientació personalitzada als estudiants. L’entrevista reflecteix la seva passió per l’educació i la recerca, així com la seva contribució en l’àmbit dels doctorats industrials.