Search

Els beneficis d’un Doctorat Industrial per als estudiants de màster

El pla de Doctorats Industrials ofereix als estudiants de màster molts beneficis i una bona oportunitat per emprendre dins l’empresa on desenvolupen el seu Treball de Final de Màster (TFM). El com i perquè fer un Doctorat Industrial s’ha explicat en dues sessions informatives el 30 de gener i 21 de Febrer a la Secretaria d’Universitats i Recerca.

L’equip de Doctorats industrials ha volgut explicar als estudiants de màster tant els beneficis de portar a terme un projecte de recerca aplicada amb els Doctorats Industrials, com també emprendre el procés per portar-lo a terme a l’empresa on aquests estudiants preparen el seu TFM, o en qualsevol altra empresa. La idea fonamental és transmetre el caràcter emprenedor en aquests estudiants/tes, i des del Pla posar totes les eines disponibles per facilitar aquest procés i que finalitzi en el desenvolupament d’un projecte.

Una altra idea que s’ha explicat és l’alt nombre de beneficis que obtenen amb un projecte de recerca aplicada com els Doctorats Industrials:

· Tenen l’oportunitat de participar en un projecte d’R+D+I que genera alt valor afegit al seu currículum, contractats per una empresa compromesa amb la innovació i la recerca.

· Estan tutelats per persones de l’empresa i de la universitat que orienten i avaluen de forma contínua els seus progressos.

· Treballen als laboratoris universitaris i a les instal·lacions de les empreses implicades.

· Reben formació complementària en matèries que són molt atractives per a les empreses.

· Poden realitzar una estada internacional i assistir a congressos i jornades que els aportin les relacions i els contactes necessaris per desenvolupar-se professionalment en el mateix camp.

· Els doctors i doctores industrials són un gran valor afegit tant en l’àmbit empresarial com acadèmic, actuant com a ponts de transferència de coneixement i contribueixen a estrènyer les relacions entre el teixit industrial de Catalunya i les universitats i els centres de recerca.

La sessió del 30 de Gener ha comptat amb la intervenció de Dídac Membrives, doctorand industrial amb el Consorci Sant Gregori de Girona i la Universitat de Barcelona, que ha explicat la seva experiència i ha motivat a l’audiència a emprendre un projecte de Doctorat Industrial

Finalment la sessió informativa ha finalitzat amb un llarg torn de preguntes de 40 minuts, on l’equip de Doctorats Industrials ha pogut respondre el gran nombre de precs i dubtes plantejats.