Search

Elisenda Bou-Balust, cofundadora de Vilnyx amb 4 Doctorats Industrials, premi Fundació Princesa de Girona Empresa 2022

En l’àmbit empresarial, ha dirigit 4 doctorats industrials a Vilynx i ha aconseguit establir aquest programa per primera vegada a Apple.

L’enginyera catalana Elisenda Bou-Balust ha estat distingida amb el Premi Fundació Princesa de Girona Empresa 2022. El nom de la premiada s’ha anunciat avui al llarg de l’acte central del Tour de Talent que se celebra a Guadalajara els dies 23 i 24 de març i que ha estat presidit per SM la Reina, acompanyada de la ministra d’Educació i FP, Pilar Alegría; l’alcalde de Guadalajara, Alberto Rojo; el president de les Corts de Castella-la Manxa, Pablo Bellido; la consellera d’Economia, Empreses i Ocupació de la Junta de Castella-la Manxa, Patricia Franco i el president de la Diputació, José Luis Vega, entre d’altres autoritats.

Un jurat d’experts, reunit aquest matí a l’espai TYCE de Guadalajara, ha decidit reconèixer la trajectòria de Bou-Balust per haver-se convertit «en un referent a nivell mundial en l’àmbit de la ciència i la tecnologia, i més concretament, en el camp de la intel·ligència artificial». Bou-Balust  és la cofundadora de la start-up Vilynx – especialitzada en etiquetar i indexar vídeos i continguts d’internet per facilitar-ne les cerques, que el 2020 es va convertir en la primera adquisició d’Apple a Espanya. Precisament el jurat ha destacat que aquest projecte “no només ha tingut un èxit tangible, sinó que a més a més està tenint un fort impacte en l’atracció de talent i generació d’oportunitats al nostre país”. També ha destacat la “fortalesa” de Bou-Balust i “el seu enfocament humanista i el seu compromís amb el treball com a font d’inspiració per als joves”. Bou-Balust també ha col·laborat amb la NASA, el MIT i Google en el camp de la intel·ligència artificial aplicada als satèl·lits. Ha estat guardonada pel mateix Google, Thales i GMV, entre d’altres reconeixements.

[…]

Seguir llegint la notícia original