Descripció del projecte

L’equip de R+D de BCN Peptides té com a objectiu general el desenvolupament de nous pèptids com a APIs, noves formulacions de pèptids i nous fàrmacs innovadors basats en pèptids.

En el marc dels seus projectes de recerca, les activitats de recerca preclínica i clínica necessiten incloure coneixements avançats, tant metodològics com aplicats de bioestadística i bioinformàtica. És per això que es planteja un projecte de recerca a desenvolupar en col·laboració amb el Grup de Recerca GRBIO de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquest projecte té com a finalitat l’estudi i adaptació de mètodes estadístics així com el desenvolupament de nous mètodes estadístics i d’algorismes que permetin prendre decisions ben informades. En particular, en dissenys amb dades longitudinals on es segueix el progrés dels subjectes al llarg del temps de l’estudi.

– El primer objectiu és desenvolupar un procediment semiautomàtic per analitzar de forma òptima aquests estudis amb dades repetides, per individu i també en el temps, considerant mètodes com models lineals mixtes, entre altres.

– Atès que és comú tenir dades mancants (missing) en aquests dissenys, un segon objectiu del projecte és el d’implementar i desenvolupar mètodes per abordar l’anàlisi de dades mitjançant models d’ajust on es facin servir ponderacions, com podrien ser les equacions generalitzades d’estimació ponderada, els de puntuació de propensió i/o imputació múltiple.

– El tercer objectiu implica generar i utilitzar dades simulades i/o sintètiques en estudis clínics amb alta taxa de dades mancants o mides de mostra limitades. Es pretén utilitzar tant models estadístics com algorismes d’aprenentatge automàtic (machine learning) per crear conjunts de dades generades a partir d’estructures reals, especialment per a dades seqüencials i correlacionades.

El projecte cerca integrar procediments estadístics convencionals amb certs mètodes de gestió de dades i d’intel·ligència artificial per abordar reptes en l’anàlisi de dades clíniques repetides i longitudinals, optimitzant la interpretació de resultats i millorant el diagnòstic clínic i mèdic. La combinació de les d’aquestes disciplines apunta a trobar solucions efectives i avançades per millorar la investigació i el desenvolupament de medicaments.

Aquest projecte és una proposta conjunta del departament d’ R+D Preclínica i Clínica de BCN Peptides i el grup de recerca GRBIO de la Universitat Politècnica de Catalunya.

El doctorat industrial serà responsable de: Gestionar l’accessibilitat, formateig, depuració i curació de les dades. Realitzar un estat de l’art exhaustiu per identificar conjunts de dades i procediments que puguin millorar els mètodes proposats. Contribuir a la millora del disseny dels models/algorismes actuals, definint, desenvolupant i aportant millores. Encarregar-se del disseny de solucions i implementació en projectes d’investigació, i nous assajos clínics.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat