Descripció del projecte

El present projecte té com a objectiu principal transformar la tecnologia de producció cosmètica, deixant de banda l’ús de materials vegetals convencionals per a centrar-se en l’aplicació de cèl·lules mare vegetals. Aquesta innovació ha estat àmpliament reconeguda com el futur de la indústria cosmètica, i es basa en evidències proporcionades per diferents fòrums sectorials, publicacions, informes especialitzats i les tendències dels consumidors. Aquesta nova tecnologia aporta una major sostenibilitat i presenta avantatges com la no estacionalitat, la independència de proveïdors de matèries primeres, la reducció de la necessitat d’aigua i energia, i l’ús més eficient del sòl agrícola.

Per a assolir aquest objectiu, en primer lloc es posaran a punt els mètodes d’obtenció de les cèl·lules mare posant l’accent, en els processos d’inducció de calls de diferents explants de diferents espècies vegetals i de diferent tipus (fulla, brot floral, tija internodal, gemma axial i fruit). A continuació s’investigaran els mètodes d’elicitació (producció de les molècules d’interès) mitjançant el crivellat dels diferents estratègies d’estimulació (químiques, físiques i biològiques). Posteriorment es desenvoluparan les estratègies d’intensificació de cultius amb l’objectiu d’augmentar la productivitat volumètrica per a definir bioprocessos en base a reactors que siguin escalables i cost-efectius. Finalment es determinarà l’activitat biològica dels ingredients obtinguts, es produiran els lots pilot de les molècules d’interès i dels productes cosmètics finals, i s’estudiarà la seva formulació per a optimitzar-la, s’avaluarà l’estabilitat dels productes i es realitzaran assaigs d’eficàcia en voluntaris. Finalment, procedirà a realitzar el disseny d’una planta productiva i de la seva operació, en base als coneixements generats.

Els objectius específics del projecte inclouen:

1.- Inducció de Cèl·lules Mare Vegetals: Generar cèl·lules mare vegetals a partir d’explants de diferents espècies vegetals amb la capacitat productora de biomolècules d’interès cosmètic.

2.- Optimització de Processos d’Elicitació: Investigar mètodes d’elicitació per augmentar la producció de biomolècules d’interès, prioritzant els mètodes escalables i econòmicament viables.

3.- Optimització de Operacions i Productivitat Volumètrica: Millorar operacions i augmentar la productivitat volumètrica dels bioprocessos, incloent el desenvolupament de mètodes de criopreservació de cultius en suspensió.

4.- Desenvolupament d’Assaigs In Vitro: Establir mètodes d’assajos in vitro per avaluar les propietats de les biomolècules produïdes, incloent mètodes de quantificació i assaigs d’activitat específics.

5.- Desenvolupament de Mètodes d’Extracció: Investigar mètodes d’extracció sostenibles per obtenir diverses fraccions de les cèl·lules mare vegetals, prioritzant l’ús de solvents eco-amigables i d’origen vegetal.

Aquests objectius específics són crítics per a l’èxit del projecte i la seva contribució a la innovació i la sostenibilitat en la indústria cosmètica, reafirmant el compromís de Biogründl en l’adopció d’aquest enfocament innovador.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat