Descripció del projecte
Tenint en compte que bonÀrea alimenta més de 50 milions de caps de bestiar, de diferents espècies i distribuïts per un ampli territori, la gestió correcta dels recursos per produir i repartir el pinso és una tasca que influeix directament en l’eficiència energètica i econòmica de l’empresa i conseqüentment, en el medi ambient.
Concretament, existeixen més de 600 tipus de pinso diferents, 9 fàbriques per a la seva producció distribuïdes pel territori i més de 2000 explotacions amb diferents necessitats. Contemplant aquest escenari, la gestió dels recursos per produir, emmagatzemar i distribuir el pinso de manera òptima i evitant que cap explotació (cap animal) es quedi sense subministrament es converteix en un problema de modelització i d’optimització d’alta complexitat.
Aquesta complexitat requereix d’experts en modelització i optimització i noves eines matemàtiques que puguin avançar en l’actual estat de l’art per fer front a aquest repte. El/la doctorant/da, amb la col·laboració de bonÀrea i el Departament de Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, farà ús de les dades que es diposin per desenvolupar estratègies novedoses en el camp de l’anàlisi de dades, el machine learning i la intel·ligència artificial, per millorar la gestió dels recursos i reduir la petjada de carboni.
En resum, es vol desenvolupar una metodologia basa en dades que, de manera automatitzada, modeli el consum de pinso i optimitzi la distribució i producció de pinso a les nostres granges d’acord amb els resultats derivats d’eines innovadores i millorades de machine learning i intel·ligència artificial (IA).