Descripció del projecte

La indústria alimentària s’enfronta al repte d’establir definicions consensuades i normalitzades per a diverses propietats sensorials que, són cabdals per a la percepció de qualitat i acceptació del consumidor dels productes comercials que adquireix. Aquesta manca de normalització pot portar a inconsistències en l’avaluació de la qualitat i dificultats en la comunicació entre productors, reguladors i consumidors. La neurociència ofereix eines avançades per entendre com els consumidors perceben i processen aquestes propietats sensorials a nivell cerebral, proporcionant una base científica per a la seva normalització, però, a diferència dels tests d’intel·ligència, no hi ha una tipificació poblacional que permeti una comparació dels resultats més enllà de l’estudi concret en què s’han obtingut.

Objectiu General del projecte de Doctorat Industrial:

– Establir les bases per a la creació de definicions normalitzades, tipificades i consensuades de propietats sensorials alimentàries a través d’avaluacions neurològiques i estudis de percepció sensorial.

 Objectius específics:

– Caracterització neurològica de les propietats sensorials mitjançant estudis de neuroimatge i/o psicofisiologia, i psicofísica per identificar les àrees del cervell activades per aquestes.

– Establir correlacions entre les respostes neuronals i les experiències sensorials reportades pels consumidors.

– Desenvolupar una metodologia d’avaluació sensorial basada en neurociència mitjançant la creació de protocols estandarditzats per a l’avaluació d’aquestes propietats.

– Validació dels protocols desenvolupats amb grups de consumidors heterogenis.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat