Descripció del projecte

La lluita contra el canvi climàtic i la recerca d’altres formes d’obtenció d’energia han estat dues de les grans preocupacions del governs i la societat en els darrers anys. En aquest marc de conscienciació ecològica, les energies renovables en general, i la solar fotovoltaica en particular, juguen un paper fonamental. Tan és així que es preveu que el 55% de l’augment de totes les renovables durant el 2021 siguin d’energia solar fotovoltaica, segons dades de l’Agència Internacional de l’Energia (AIE).
Amb aquest augment de les energies renovables, que coincideix amb l’era de l’IoT (Internet of Things), també han crescut les possibilitats de monitorització de les instal·lacions solars, i SM2050 Technology and Services ofereix aquests serveis que permeten la visualització en una plataforma cloud de l’estat de les plantes.

L’objectiu de la investigació proposada consisteix a analitzar el cas d’ús d’SM2050, tenint en compte la part humana de la tecnologia de la mà de la disciplina de la Interacció Persona-Ordinador (Human-Computer Interaction) per la monitorització i ús de les instal·lacions, tot utilitzant mètodes de Machine Learning, nodrits de les dades ja disponibles, per confeccionar un sistema de manteniment predictiu de les instal·lacions.

L’aportació de nou coneixement en el camp de les energies renovables és inherent a la pròpia naturalesa de la investigació proposada, ja que serà necessària: la selecció de les dades monitoritzades rellevants, l’addició de noves magnituds a monitoritzar, la interpretació de les dades rellevants per l’estudi d’aprenentatge automàtic, així com l’estudi en l’àmbit de la interacció persona-ordinador de la millor forma de representar les dades obtingudes per la vertical de les energies renovables i, més concretament, de la solar fotovoltaica.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat