Descripció del projecte
Es tracta de desenvolupar un projecte de caràcter pràctic que consistirà en la incorporació de microorganismes en productes fertilitzants per cultius com la vinya, la olivera, horta i fruiters. Ja sigui en fertilitzants en forma d’adob granular sòlid, com en forma de fertilitzant nutricional líquid. Pel cas dels adobs sòlids, s’enfocarà en realitzar un “coating” (cobertura) amb microorgnaismes i per altra banda el producte fertilitzant nutricional líquid estarà complementat amb microorganismes.
Aquest projecte implica:
1) Estudiar el tipus de microbiologia més adequada per a obternir uns resultats agronòmics satisfactoris.
2) Estudiar-ne l’estabilitat en el producte i per tant, la vida del producte.
3) Estudiar com aplicar aquests productes al camp, aconseguint l’activació pertinent dels microorganismes incorporats.
4) Estudiar els efectes sobre la producció i qualitat dels fruits (sucres solubles, acidesa i continguts de vitamines A, C i E)
5) Estudiar els mecanismes fisiològics implicats (perfil nutricional i hormonal en la planta)
6) Estudiar-ne els termes legals en quant a comercialització.
A nivell industrial implicarà:
1) Definir en quin punt del procés es portarà a terme la incorporació dels microorganismes i en quines condicions.
2) Definir un control de qualitat en procés i/o producte acabat