Descripció del projecte

En el marc de la Direcció d’Operacions, durant els últims anys, s’ha anat consolidant el rol de l’enginyer de processos dins de l’àmbit sanitari. Els processos hospitalaris, salvant les distàncies amb el sector industrial, són uns dels processos més complexos existents, pel fet de tractar amb pacients i per ocupar un gran nombre de professionals que interaccionen entre ells.

Les pràctiques desenvolupades en la indústria de l’automoció en relació al Lean Manufacturing, no han passat desapercebudes per al sector sanitari que des de fa uns anys, ha començat a implementar les eines Lean en diferents hospitals del món, desenvolupant un canvi cultural que ha propiciat anar passant del terme «Lean Management» cap al «Lean Healthcare».

La tesi proposada es realitzarà per la metodologia de l’“Estudi del cas”, i es proposaran diferents articles de recerca a mesura que es vagi avançant.
L’objectiu de la tesi consisteix a analitzar per mitjà de diferents articles, i metodologia del cas, els diferents models de planificació estratègica des de diferents hospitals catalans els quals a través d’indicadors associats a la millora dels processos, són capaços de millorar el rendiment de l’activitat assistencial i en particular els resultats basats en indicadors de salut: PREMs i PROMs.

La hipòtesi plantejada, problema o argumentació que es vol respondre, és estudiar i analitzar com una metodologia de gestió per processos és capaç de transformar la cultura d’un hospital i com a través de la gestió l’equip assistencial millora els resultats en salut dels seus pacients, augmenta la seguretat assistencial, la millora de la pràctica clínica, la satisfacció de pacients i professionals i genera un impacte econòmic positiu el qual es pot reinvertir en el propi pacient.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat