Descripció del projecte

La diversitat de compostos que presenten les plantes silvestres ha estat font d’enriquiment nutricional de les dietes humanes (García Herrera, 2014). L’est peninsular presenta una gran diversitat etnobotànica referent a alimentació, probablement per la dominància d’un clima mediterrani que afavoreix una major diversitat florística i és més benigne per als cultius (Gras et al., 2019; Gras et al., 2020; Parada et al., 2009). No obstant això, els coneixements etnobotànicos s’estan perdent tant degut a una manca d’interès de la població com a una manca d’actuacions dirigides a la seva promoció per part de les administracions. Actualment, cap de les polítiques alimentàries que, sobre el paper, volen avançar cap a la sostenibilitat i la seguretat i sobirania alimentàries (Estratègia alimentària de Catalunya, Pla estratègic de l’Alimentació de Catalunya, Cartes Alimentàries, Lluita contra el Desaprofitament d’aliments, etc.) té en compte que les plantes silvestres comestibles són un aliment que no s’està incorporant a les cadenes de valor agroalimentàries. Davant tal situació considerem necessari un estudi per a determinar i quantificar l’impacte que tindria en matèria de sobirania alimentària, reducció del malbaratament i generació d’activitat econòmica



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat