Descripció del projecte
Tenim previst elaborar un producte tipus fuet, a partir d’una soca pròpia de fong i llegums. El nom proposat (fitomicetogenèsics) ens indica que el volem generar a partir de fongs i vegetals.
Partim de l’experiència i coneixement del tempeh, que no és més que el producte resultant de la interacció d’un fong sobre diferents tipus de llegums cuits, principalment la soia. Aquest producte, que es comercialitza cru, el podem trobar en moltes botigues i inclús s’ofereixen mitjans per fer l’autoproducció casolana.
Durant els 3 anys de durada del projecte es portaran a terme les següents accions:
– Tècniques d’aïllament i cultiu de les diferents soques fúngiques (cultiu en plaques de Petri amb medis estàndard), a partir de les següents espècies:
– Rhizopus microsporus (R. oligosporus)
– Rhizopus oryzae
– Rhizopus stolonifer
– Selecció de les soques òptimes per fer créixer sobre substrats vegetals (llegums entre altres). Cultiu en “substrat”. En aquesta fase es tindrà present el consum energètic de la producció.
– Elaboració d’un prototip propi del que s’avaluaran:
– aspectes organolèptics (color , sabor, olor , aspecte, palatabilitat).
– aspecte i presentació final.
– vida útil o conservació desitjada
– Anàlisi d’altres embotis vegetals existents a España /Fr i Ge per avaluar les característiques organolèptiques i el valor nutricional.
– Definir les condicions necessàries per dur a terme la fabricació industrial.