Descripció del projecte

La Diabetis Mellitus (DM) és una malaltia d’elevada prevalença i el 90% dels casos és deguda a DM tipus 2 que es controla en gran part a l’atenció primària (AP). Fins a l’actualitat les directrius de control de la diabetis eren molt glucocèntriques. Les actualitzacions recents recomanen un enfoc de control de risc de multimorbiditat. La complexitat per l’optimització del control metabòlic està augmentant fent falta estratègies multifactorials de reducció de risc cardiovascular més enllà de la gestió de la glucosa. L’hemoglobina glicosilada ( HbA1c ) és la mètrica utilitzada fins ara en assaigs clínics que demostren els beneficis d’un control glucèmic millorat i té un fort valor predictiu de les complicacions de la diabetis.

Per la millora del control metabòlic de la DM, hi ha estratègies adreçades a professionals i organitzacions que han demostrat eficàcia. Les més eficients han estat: la retroalimentació de la informació obtinguda en auditories, formació de professionals i canvis organitzatius.
L’objectiu de l’estudi serà avaluar l’efectivitat d’una intervenció de continuïtat assistencial i tenint en compte l’opinió dels professionals d’atenció primària, realitzada per endocrinòlegs i infermeres d’endocrinologia amb metges de família i infermeres de primària per a millorar el control metabòlic dels pacients diabètics tipus 2.

Hi participaran els centres d’atenció primària de l’Institut català de la Salut de Terres de l’Ebre i l’Hospital de Tortosa verge de la Cinta.
Les entitats participants seran la Fundació Institut Universitari per a la recerca a l’Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol), la Universitat Rovira i Virgili i l’Institut Català de la Salut.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat