Descripció del projecte

Com a conseqüència dels actuals requeriments de sostenibilitat en el sector de la producció animal, juntament amb la necessitat de reduir l’ús d’antimicrobians, afrontem un repte important en la fase del deslletament del garrí. Mitjançant l’aplicació d’una nova tecnologia patentada, s’ha aconseguit produir un hemoderivat amb un alt contingut en proteïna, i que ha estat aprovat per l’alimentació d’animals monogàstrics.

En primer lloc, es durà a terme una caracterització nutricional (proteïna, aminograma, digestibilitat, minerals) del producte, juntament el contingut en pèptids o possibles molècules bioactives que resultin d’interès pel seu possible efecte beneficiós sobre la salut de l’animal.

Seguidament, es portaran a terme una sèrie d’estudis a nivell experimental per desenvolupar l’aplicació comercial del producte. En primer lloc, estudiar a modus dòsi-resposta la reducció del contingut de proteïna d’una dieta estàndard per garrins sobre els paràmetres productius, mirant de generar coneixement entre la interacció contingut en proteïna – proteïna ideal, i estudiant els requeriments d’amInoàcids essencials i també els funcionals. Seguidament, estudiar els efectes sobre paràmetres productius i de salut en els garrins la utilització de l’hemoderivat en dietes baixes en proteïna estudiades en la fase anterior.

Amb tota aquesta informació es pretén generar el coneixement per aplicar aquesta nova font de proteïna d’alta qualitat a nivell comercial per garrins al deslletament. Per altre banda, generar coneixement sobre com treballar amb pinsos baixos en proteïna sense afectar negativament a la salut i el creixement dels garrins, mitjançant un aprofundiment en el coneixement de la proteïna ideal.

Aquestes tasques es duran a terme en col·laboració amb la Facultat de Veterinària de la UAB, amb el seu Servei de Nutrició i Benestar Animal (SNIBA), amb les seves granges experimentals i en granges comercials.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat