Descripció del projecte

Grup SALTÓ i el grup de Computació Distribuïda de la Universitat de Lleida volen innovar en la indústria de l’assistència social i sanitària a través d’una plataforma de suport, assistència i vigilància de persones amb dependència a través d’un robot social i dispositius intel·ligents. Els principals objectius de la plataforma a desenvolupar són monitoritzar i proporcionar suport a les necessitats diàries de les persones dependents, respondre a les seves peticions i acompanyar les persones al seu dia a dia interactuant-hi. A més a més, tenint la capacitat d’alertar i ajudar els cuidadors i familiars, optimitzant el temps i millorant el servei d’assistència domiciliària.

L’ús de la Internet de les coses (IoT; Internet of Things) per obtenir dades, la intel·ligència artificial (AI; Artificial Intelligence) i la robòtica social estan generant molt d’interès i estudis al voltant de l’àmbit d’atenció social i sanitària. La possibilitat de connectar dispositius IoT, sistemes domòtics o sensors de monitorització de salut, permetrà als professionals de salut, personal assistencial, familiars i serveis d’emergència entre d’altres, fer una traçabilitat de les dades obtingudes per poder monitoritzar a les persones amb dependència i fins i tot proporcionar accions d’assistència, alerta en temps real i servei en àrees deslocalitzades o rurals.

Les tecnologies d’Intel·ligència Artificial permetran estudiar i analitzar les interaccions realitzades amb cada una de les persones; interaccions identificades a través d’enquestes o informació adquirida a través dels cuidadors habituals, a partir de la qual es poden personalitzar recordatoris, actuacions, diàlegs, aprendre sobre els seus hàbits i així arribar a reconèixer events anòmals. En aquest projecte s’estudiarà la integració d’aquestes tecnologies en una plataforma multi-robot i multi dispositiu que permeti l’adquisició de dades d’interaccions amb persones, dispositius intel·ligents i sensors de l’entorn de l’habitatge per tal de poder aprendre’n sobre les interaccions de l’activitat diària.

Objectius específics:

1. Disseny i implementació d’una plataforma multi-robot.

2. Estudi sobre les funcionalitats d’un robot social més apreciades per als usuaris i treballadors socials.

3. Mètodes d’aprenentatge per a l’ampliació de la base de coneixement d’un robot social.

4. Investigació sobre sistemes d’assistència basada en sensors, Internet Of Things (IoT) i Machine Learning.

Com a resum final, en aquest projecte s’espera aportar solucions tecnològiques útils per a la persona i per als propis serveis, tant en la dimensió social com sanitària, i sobretot tenir present el com les noves tecnologies poden millorar la vida de les persones.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat