Descripció del projecte

L’objectiu principal de la tesi és identificar els impactes ambientals de síntesis innovadores per a la producció química i comparar els resultats amb els obtinguts per als processos convencionals. Això s’aconseguirà mitjançant l’anàlisi del cicle de vida (ACV).

A l’Avaluació del Cicle de Vida, les emissions i els recursos consumits vinculats a un producte concret es recullen i es documenten en un Inventari del Cicle de Vida (ICV). A continuació, es realitza una avaluació d’impacte, considerant generalment tres àmbits de protecció: la salut humana, el medi natural i l’ús dels recursos naturals. Les categories d’impacte que es cobreixen normalment en una avaluació d’impacte del cicle de vida inclouen el canvi climàtic, l’esgotament de la capa d’ozó, l’eutrofització, l’acidificació, la toxicitat humana, les radiacions ionitzants, l’ecotoxicitat, la formació d’ozó fotoquímic, l’ús del sòl i l’esgotament dels recursos, entre d’altres. Les emissions i recursos de l’inventari s’assignen a les categories d’impacte corresponents i després es converteixen en indicadors d’impacte quantitatius mitjançant factors de caracterització.

Els resultats d’aquesta tesi milloraran els mètodes d’anàlisi del cicle de vida dels processos químics i industrials i es comunicaran mitjançant documents d’orientació tècnica, notes de premsa, etc. S’espera que la tesi aporti perspectives addicionals a les indústries de la química verda així com a la comunitat científica. en termes de com els processos químics es poden avaluar de manera holística.

Aquesta tesi es desenvoluparà en col·laboració amb l’empresa suïssa DEASYL SA (https://www.deasyl.com/), que és un proveïdor de tecnologia, recolzant-se en innovacions, nous horitzons en química mineral i química orgànica, tot respectant els principis de química verda. La investigació es troba a la instal·lació de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic de l’edifici UPF-ESCI de Barcelona. L’any 2021 es va establir una estreta col·laboració entre la Càtedra UNESCO i l’empresa. DEASYL oferirà el seu suport en la recollida de dades necessàries i oferirà una visió general dels processos químics en avaluació. A més, a la tesi final es poden afegir altres Avaluacions del Cicle de Vida de processos químics que ha de desenvolupar la Càtedra UNESCO durant el període de doctorat (2021-2024) pel que s’ajusten als continguts i la complexitat requerits en l’informe.



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat