Un projecte de Doctorat Industrial vol inundar d’arròs ecològic el Delta de l’Ebre

Organic Delta Arrissi, un projecte de Doctorat Industrial que impulsa solucions ecològiques per adoptar un cultiu més sostenible al Delta de l’Ebre.

Alfred Palma Agroserveis Arròs Ecològic

La revista Agrocultura, mitjà de comunicació referent sobre producció ecològica, publica un reportatge on destaca l’estratègia agronòmica del projecte de Doctorats Industrial que recerca la viabilitat del cultiu ecològic de l’arròs al Delta de l’Ebre. Alfred Palma és investigador del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i director tècnic de l’empresa de serveis agrícoles Agroserveis.cat. També és el doctorand industrial que desenvolupa el Projecte Organic Delta Arrissi, impulsat com a Doctorat Industrial.

L’objectiu del projecte és impulsar i dinamitzar la producció ecològica d’arròs a través d’una guia de bones pràctiques agrícoles per a promoure la biodiversitat associada a l’ecosistema de l’arrossar i millorar la sostenibilitat de les explotacions.

El cultiu de l’arròs, amb les inundacions i els períodes de drenatge, ha donat al Delta la fesomia que té ara, però També ha resultat una amenaça quant a degradació del sol i els fitosanitaris químics utilitzats. Des de fa algunes temporades, el sector arrossaire ha començat a entendre que han d’optar per un cultiu més sostenible i, entre ells, la producció ecològica és la que els pot donar el sobrepreu que esperen que els compensi les dificultats.