CardioFunXion, primer doctorat industrial europeu, coordinat per la UPF amb l’empresa Philips

CardioFunXion és un programa de doctorat industrial europeu (EID, European IndustrialDoctorate) que forma part de les accions Marie Sklodowska-Curie, dins el Programa Marc per a la recerca i la innovació Horizon 2020. Està codirigit per Bart Bijnens, cap del Grup de Recerca PhySensei investigador ICREA del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC), conjuntament amb Mathieu Craene,  de l'empresa Philips Research França, Medysis. A més, compta amb la col·laboració de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Pi i Sunyer (IDIBAPS) de Barcelona,  i el Centre HospitalariUniversitari de Caen (Normandia, França), com a socis clínics del projecte.

Aquest EID, un programa pioner que dona l'oportunitat de fer la carrera acadèmica doctoral en col·laboració amb empreses europees, és el primer que aconsegueix la UPF i un dels pocs que existeix a l'Estat espanyol.

Gràcies al programa CardioFunxion, investigadors en fase inicial adquiriran habilitats de caire multidisciplinari amb tecnologia d'última generació per desenvolupar tècniques d'imatge avançades per a l'avaluació de trastorns cardiovasculars.  S'articula al voltant d'una plataforma de col·laboració clínica,  acadèmica i industrial,  i estableix aliances sostenibles per a l'obtenció d'eines d'interpretació d'imatges clíniques més eficients i controlables i d'aplicació clínica.  A més, conjuntament amb les capacitats científiques, els doctorands adquiriran capacitats i experiència en el desenvolupament comercial en un àmbit en què els avenços tecnològics, científics i clínics estan estretament vinculats.

CardioFunxion ofereix quatre posicions de doctorat industrial europees

Els estudiants de doctorat interessats en l'enginyeria biomèdica que obtinguin una de les quatre beques de doctorat industrial europeu que aporta el programa CardioFunXion s'inscriuran en una de les quatre línies de recerca del programa i seran supervisats per dos investigadors principals, un de la UPF i un de l'empresa Philips,  i col·laboraran amb els dos centres clínics associats, IDIBAPS i la Universitat de Caen (França), 18 mesos a cadascun dels centres.

Més informació i convocatòria:

http://cardiofunxion.upf.edu/

Altres e-notícies de recerca relacionades:

PhySense ha organitzat el primer simposi sobre funció cardíaca fetal i un curs sobre ecografia cardíaca en malalties congènites del cor