Search

Acte de reconeixement als doctorands, directors de tesi i responsables de supervisar a l’empresa els 65 projectes de R+D+I corresponents a la convocatòria de Doctorats Industrials 2015

·     La consellera d’Empresa i Coneixement presideix l’acte de lliurament de diplomes d’una nova promoció del Pla de Doctorats Industrials

·     Es reconeixen els doctorands, directors de tesi i responsables de supervisar a l’empresa els 65 projectes de R+D+I corresponents a la convocatòria de 2015

 

El passat 7 de Març es va celebrar l'acte de Reconeixement als doctorands, directors de tesi i responsables de supervisar a l’empresa els 65 projectes de R+D+I corresponents a la convocatòria de 2015. Celebrat al Petit Palau del Palau de la Música, l'acte va ser conduït per Albert Sangrà, el director del Pla de Doctorats Industrials (DI), amb parlaments del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat la implicació d’universitats, centres de recerca, doctorands i empreses en el Pla de Doctorats Industrials. Chacón  ha fet aquestes declaracions en l’acte de lliurament de reconeixements a la promoció del Pla de Doctorats Industrials (DI), corresponent a la convocatòria de 2015. L’acte, que ha tingut lloc aquest vespre a la sala Petit Palau del Palau de la Música, ha reconegut els doctorands, directors de tesi i responsables de supervisar a l’empresa els 65 projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) realitzats en el marc d’aquesta promoció del pla.

Chacón ha recordat com el Pla de Doctorats Industrials “s’ha validat com una bona idea de transferència de coneixement” perquè “en el món universitari i de recerca sabeu que una bona idea, ben gestionada, fa progressar la societat, les institucions, les persones”. En aquest sentit, la consellera ha destacat també com “el món de l’empresa l’ha acollit molt bé, amb implicació, així com les universitats, els grups de recerca i els investigadors en formació. És gràcies a la generositat de tots els actors que duem a terme programes transversals com el Pla de Doctorats Industrials”.

En la setmana del Dia Internacional de les Dones, la consellera ha posat especial èmfasi en la felicitació a les 28 doctorandes (43% del total), les 22 tutores empresarials (32% del total)  i les 25 investigadores (31% del total) que han fet la direcció o la co-direcció de tesi.

A més de la consellera, la cerimònia de lliurament dels diplomes ha comptat també amb la participació del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau; el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès, i el director del Pla, Albert Sangrà.

El secretari d’Universitats i Recerca ha subratllat que “la formació doctoral és un element clau en l’estratègia de desenvolupament de tots els països”ja que “la inversió en formació doctoral, tant durant l’etapa de realització de la tesi com els primers anys postdoc, contribueixen al finançament basal de la recerca”.

 

Ponts entre el sistema universitari i de recerca i el teixit industrial

El Pla de Doctorats Industrials, que es va posar en marxa l’any 2012 amb un programa pilot, impulsa projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I), en els que hi col·laboren les universitats catalanes, tant públiques com privades, i els centres de recerca, conjuntament amb empreses i institucions de totes les dimensions, majoritàriament pimes (més del 50%), però també start-ups, fundacions o associacions sense ànim de lucre.

L’objectiu del Pla Doctorats Industrials és contribuir a la competitivitat del teixit empresarial i de recerca català, reforçar els instruments per captar el talent que genera el país i situar els futurs doctors en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa o institució. L’element essencial del Pla DI és el projecte de recerca de l’entorn empresarial en què el doctorand desenvolupa la seva formació investigadora, en col·laboració amb una universitat o centre de recerca, i que és objecte d’una tesi doctoral.

Els doctorats industrials permeten a les empreses accedir als grups de recerca capdavanters i a l’ús de les seves infraestructures, així com obtenir ajuts econòmics i beneficiar-se de les deduccions i bonificacions fiscals. Als entorns acadèmics, els facilita la transferència de la seva tecnologia i els seus coneixements a l’entorn productiu i reforça els seus vincles amb el món empresarial. Als doctorands els permet formar-se en un entorn altament innovador amb una doble supervisió, acadèmica i empresarial, en el marc d’un contracte laboral de tres anys i amb diversos avantatges, com la matrícula gratuïta o una borsa de mobilitat.

El Pla està gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i compta amb la col·laboració del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC). Així mateix, té el suport de les 12 universitats catalanes i del món empresarial per afavorir la transferència de coneixement al sector productiu.

 

Podeu descarregar les imatges de l'acte en els següents enllaços:

Podeu també veure online els dos vídeos projectats a l'acte: 

 

Més informació a: https://doctoratsindustrials.gencat.cat/es